Folytatnunk kell a pontok gyűjtését!

Hazai mérkőzéssel folytatódik számunkra az NB II-es bajnokság, ma (14.30) a Kazincbarcika együttesét fogadjuk Kozármislenyben. A célunk egyértelmű: itthon kell tartanunk a három pontot!

 

 

Sikerélménnyel zártuk a válogatott mérkőzései miatt beiktatott bajnoki szünet előtti időszakot, hiszen az utolsó mérkőzésünkön három pontot szereztünk, az ETO FC Győrt fektettük két vállra, ráadásul idegenben. Nagyon fontos volt ez a győzelem, mert egyrészt hitet adhatott játékosainknak, másrészt természetesen a három pontra is óriási szükségünk volt. Annak ellenére, hogy nyertünk Győrben, még mindig a 18. helyen állunk a 11 pontunkkal, de jó látni, hogy a Szeged-Csanád Grosics Akadémia és a Siófok is csak picivel jobb gólkülönbségével előz meg minket, s egyetlen győzelemre vagyunk csak további három csapattól (ETO, Kaposvár, Vasas).

A helyzetünk tehát abszolút nem kilátástalan, de kétségtelen, hogy lehet és kell is rajta javítani! Például most vasárnap, amikor a Kazincbarcika látogat hozzánk. Az ellenfél nevét hallva valószínűleg sokan legyintenek egyet, s előre elkönyvelik a szentlőrinci győzelmet (mondjuk legyen csak igazuk!), de nem eszik ilyen forrón a kását. Nem lehet véletlen, hogy a leendő vendégek négy ponttal többet gyűjtöttek már nálunk, miként az is intő jel, hogy nagyon jó passzban voltak a szünet előtt, zsinórban három bajnokit nyertek meg: legyőzték otthon a Csákvárt, idegenben pedig a Békéscsabát és a DEAC-ot.

– Nem lesz könnyű meccsünk, ebben biztos vagyok, jó formában van az ellenfelünk. Nagyon masszívan, agresszíven védekezik, jól működik csapatként, veszélyes a pontrúgásoknál, elsősorban ennek köszönheti a bravúros eredményeit  – fogalmazott vezetőedzőnk, Sluka Marián. – Az elmúlt két hétben nagyon jól dolgoztak a fiúk, feltöltöttük az elemeket. Az utóbbi napokban akadtak pályagondjaink, de ennek ellenére minden tervezett feladatot el tudtunk végezni. A saját játékunkra kell figyelnünk ezúttal is: többször is megmutattuk már, hogy mire vagyunk képesek akkor, ha végig koncentrálunk és mindenki betartja a taktikai utasításokat. Szervezett, akaratos, karakteres játékot várok magunktól, ott kell folytatnunk, ahol Győrben abbahagytuk! Érzem a srácokon, hogy nagyon akarják a következő sikert.

A 12. forduló programja, október 18., vasárnap: Szentlőrinc–Kazincbarcika (14.30), Szolnok–PMFC (17.00), Siófok–Soroksár, Budaörs–Nyíregyháza, Vasas–DEAC, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Ajka, Gyirmót FC Győr–Kaposvár, Csákvár–Békéscsaba, DVSC–Dorog. Október 19., hétfő: Szombathelyi Haladás–ETO FC Győr.

(Fotó: www.eto.hu)