Fortuna manapság nincs velünk

Az Ajka elleni hazai bajnokinkon sem tudtunk pontot szerezni: a vendégek egy öngólnak köszönhetően 1-0-ra győztek. Mintha meg lennénk átkozva!

 

Ahogy a Dorog ellen vasárnap, úgy most az Ajka ellen is nagyon fontos lett volna nyernünk, hogy egy picit levegőhöz jussunk a bentmaradásért vívott egyre keményebb csatában. Tudtuk, hogy pokoli nehéz dolgunk lesz, hiszen a vendégek remek passzban voltak, zsinórban négyszer győztek – miközben mi öt meccs óta nyeretlenek voltunk.

Immár hat mérkőzés óta vagyunk nyeretlenek…

Pedig nem indult rosszul a találkozó, az első fél órában inkább a mi akaratunk érvényesült. A 22. percben egy szép akció révén gólhelyzetbe is kerültünk, ám Sili lövésénél észnél volt a vendégkapus. Sajnos nem sokkal később a mi kapusunk, Slakta Balázs nem tudott mit tenni, egy ajkai szögletbe rosszul ért bele fejjel Törőcsik, így a labda a saját kapujában kötött ki (0-1).

A szünet után mindent megtettünk az egyenlítésért, a srácok hatalmas energiákat mozgósítottak, mentek előre, amíg a lábuk bírta, amiért feltétlenül dicséret illeti őket. Volt is lehetőségünk a gólszerzésre, de Fortuna manapság nincs velünk: Harsányi próbálkozásánál minimális szerencse kellett volna ahhoz, hogy a labda a kapuba kerüljön – ehelyett a felső lécről a gólvonal elé pattant, ahol Horváth Dániel megfogta. Elkeseredetten támadtunk az utolsó negyedórában, mindent megtettünk, de nem jártunk sikerrel. Egy pontot biztosan megérdemeltünk volna.

 

Szentlőrinc – FC Ajka 0-1 (0-1)

Labdarúgó NB II., a 24. fordulóból elhalasztott mérkőzés. Szentlőrinc, zárt kapuk mögött. Vezette: Dolnegó Bálint (Kis Zoltán, Kiss Balázs)Szentlőrinc: Slakta – Újvárosi (Molnár, 62.), Dulló, Keresztes – Hleba, Cenaj (Matics, 62.) – Harsányi, Törőcsik, Fröhlich (Mervó, 78.), Forgács – Sili (Babinszky, 78.). Vezetőedző: Marián Sluka. FC Ajka: Horváth D. – Kovács N., Heffler T., Tar, Présinger (Csizmadia, 74.) – Kenderes, Szekér – Soltész (Tóth B., 60.), Zsolnai, Tóth G. (Csemer, 74.) – Nagy M. (Rétyi, 60.). Vezetőedző: Kis Károly.

12. perc: Forgács lőtt 19 méterről, kissé balról, az ajkai kapus a jobb alsó sarok előtt fogta meg a labdát.

17. perc: Harsányi tüzelt ballal 20 méterről, sajnos pont a kapu közepébe tartott a labda, így nem okozott gondot Horváth Dánielnek.

22. perc: Szép akciót vezettünk a bal oldalon: Forgács passzolt Fröhlichhez, aki egyből Silihez továbbított, csatárunk lapos lövését a vendégkapus szögletre tolta.

30. perc: Soltész ballal, 19 méterről nem sokkal tévesztette el a bal alsót.

35. perc: Egy bal oldali szöglet után Törőcsik a bal alsó sarokba csúsztatta a labdát, öngól (0-1).

61. perc: Tóth Barna 20 méterről lőtt kapura, Slakta magabiztosan védett.

67. perc: Egy centi hiányzott az egyenlítéshez! Balról érkezett egy beadás, Harsányi az alapvonal közeléből kapura továbbította a labdát, amely a felső lécről a gólvonal elé pattant, ahol Horváth Dániel megfogta.

73. perc: Szabadrúgást kapott az Ajka 17 méterre a kaputól, Heffler Tibor lövése után Slakta ölében landolt a labda.

88. perc: Zsolnai lőtt jobbról, nagy erővel kapura, Slakta nem tudta megfogni a labdát, ami veszélyesen pattogott az ötösön belül, de a védők hamar felszabadítottak.

 

További eredmény: Kazincbarcika–Soroksár 0-2.

Csapatunk most vasárnap a Nyíregyháza vendége lesz.