Fröhlich Roland nálunk folytatja

A sok fiatal játékos mellé kell egy–egy tapasztalt futballista is: Fröhlich Roland több klubban megfordult már, közel százszor szerepelt az élvonalban. Sokat segíthet csapatunknak.

 

A 31 éves középpályás Dunaújvárosban született, s legutóbb az NB II-es Soroksár játékosa volt. Korábban patinás klubokban is megfordult, magára húzhatta az MTK, a Dunaújváros, a Baja, a PMFC, a Paks, a Mezőkövesd és a Cegléd mezét. Kettő híján száz alkalommal szerepelt az élvonalban, s a baranyai szurkolók nagyon jól ismerik, ugyanis a fénykorát a pécsi csapatban élte: a PMFC-Matias színeiben 76-szor játszott az NB I-ben.

- Belső középpályásként érzem magam a legjobban, nyolcas pozícióban, de a tengelyben bárhol eljátszok – mondta Fröhlich Roland. – Sajnos volt egy komoly térdsérülésem, emiatt gyakorlatilag másfél évet ki kellett hagynom. A Szentlőrinc sportszakmai igazgatója, Fekete Tivadar ennek ellenére megkeresett, hogy jöjjek, nézzem meg a csapatot, mert szeretné, ha hozzájuk igazolnék. Ő régóta ismer és tisztában van a képességeimmel. Nagyon jólesett, hogy nem foglalkozott azzal, hogy egy komoly sérülésből jöttem vissza!

Fröhlich ugyan még nincs tökéletes fizikális állapotban, a szolnoki bajnokinkon csereként mégis pályára léphetett a második félidőben. Az máris nyilvánvaló, hogy a csapattársak befogadták, számára pedig egyből szimpatikus volt a közeg.

- A csapattól mindenképpen bentmaradást várok! Egy nagyon jó szellemiségű társaság van itt: ha a játékosok megszokják az NB II-t, komoly meglepetést szerezhetnek! Remélem, a rutinommal segíteni tudom a fiatalokat. Az egyéni célom az, hogy bebizonyítsam, hiba volt lemondani rólam egy sérülés miatt! Minél előbb szeretném visszaszerezni a kondíciómat, mert ha ez sikerül, biztosan hasznos tagja leszek a lőrinci csapatnak.

Sok sikert kívánunk Neked szentlőrinci színekben, Roland!