Gabala Krisztián nem ijedt meg a nehéz feladattól, és gyorsan belevágott a munkába!

Fotó: Kovácsevics Dusán

Amint azt kedden hivatalos honlapunkon is bejelentettük, közös megegyezéssel szerződést bontottunk vezetőedzőnkkel, Marián Slukával. A hátralévő három bajnokin Gabala Krisztián irányítja NB II-es felnőtt csapatunkat.

 

Csapatunk új vezetőedzője már munkába is állt, megtartotta első edzését. A 46 éves, esztergomi születésű Gabala Krisztián annak idején a Honvéd játékosaként szerepelt az élvonalban is, edzői pályafutását is a kispestieknél kezdte még 2010-ben: az NB II-es csapat vezetőedzője lett. Legutóbb a Budaörsnél dolgozott szintén a második vonalban, idén januárban távozott a bentmaradásért harcoló együttestől.

– A sorsolás ismeretében nem egy hálás feladat ez a szentlőrinci felkérés, ami mindenki számára, így számomra is nagy kihívás – fogalmazott Gabala Krisztián. – Nem volt egyszerű döntés, hogy elvállaljam-e, vagy sem. Az biztos, hogy ilyen rövid idő alatt ebben a helyzetben elsősorban azon lesz a hangsúly, hogy a srácokat mentálisan erőssé tegyük, a pedagógiának és a pszichológiának lesz nagy szerepe a hátralévő időszakban.

Kifejezetten érdekes egybeesés, hogy csapatunk új vezetőedzője ebben a szezonban egyszer már „végigzongorázta” a Vasas, Siófok, Kecskemét sorozatot. Az őszi idény végén ugyanis a Budaörs szakvezetőjeként már megmérkőzött ezzel a három együttessel, s ezeken a meccseken összesen négy pontot szerzett: a Vasassal idegenben 1-1, a Siófok ellen otthon 3-0, a Kecskeméttől szintén otthon 0-3.

– Természetesen olyan karakterű edzőt kerestünk, akit alkalmasnak vélünk erre a nehéz feladatra, és fontos szempont volt a kiválasztásnál az is, hogy ismerje a csapatot, a játékosainkat – mondta sportszakmai igazgatónk, Fekete Tivadar. – Az idő szűkössége ugyanis nem engedi meg, hogy az új tréner hosszassabban ismerkedjen a játékosokkal. Gabala Krisztián az ősszel játszott ellenünk a Budaörssel, felkészítette csapatát a Szentlőrinc ellen, tehát jól ismer bennünket. Nagyon szimpatikus volt, hogy nem húzta az időt, átérezte a helyzet súlyát, gyorsan megállapodtunk vele, ami után rögtön belevetette magát a munkába.

Miután az elmúlt hat forduló során mindössze egy pontot szereztünk, nagyon nehéz helyzetbe hoztuk magunkat. Pedig a téli átigazolási időszak történései és a tavaszi szezon első fele nem azt sugallta, hogy nekünk kiesési problémáink lesznek.

– A téli átigazolási időszak során minőségben tovább tudtuk javítani a keretet, emiatt joggal reménykedtünk abban, hogy akár az őszinél is sikeresebb tavaszt produkálhatunk. Sajnos nem így alakult. Mostantól mindenkinek, aki a klubnál dolgozik, arra kell fókuszálnia, hogy a szezon előtt megfogalmazott célunkat, a bentmaradást elérjük! Három meccsünk van vissza, Gabala Krisztián megbízatása egyelőre erre a három bajnokira szól, de bízom benne, hogy utána arról beszélhetünk vele, milyen lehetőségeink vannak a közös munka folytatására! – fogalmazott Fekete Tivadar.