Gól nélküli döntetlennel indítottuk az osztályozós párharcot

Fotó: Árvai Károly

A saját kezünkben van a sorsunk a bentmaradást illetően, ugyanis az osztályozós párharc első mérkőzésén idegenben 0-0-s döntetlenre végeztünk a BVSC-Zugló otthonában. Egy hét múlva győznünk kell hazai pályán!

 

Mindenki tisztában volt vele, hogy nem lesz egyszerű dolgunk a BVSC-Zugló elleni párharc során, és az első meccs bebizonyította, hogy valóban rágós falat a fővárosi együttes. Az NB III. Keleti csoportját veretlenül megnyerő ellenfelünk ugyanis az osztályozós párharc első mérkőzésén, hazai pályán masszív csapat benyomását keltette, amellyel szemben nagyon kevés helyzetet tudtunk kialakítani. Szerencsére a védekezésünk a helyén volt, így az első félidőben a BVSC előtt sem adódott ziccer – a távoli lövéseket pedig Prokop magabiztosan védte.

A második félidőben sem lett sokkal élvezetesebb a mérkőzés, aminek elsősorban a szép számmal kilátogató szurkolók látták kárát. Ebben az időszakban már többet tettünk a gólszerzésért, de igazán nagy helyzetet nem tudtunk kidolgozni, a messziről eleresztett bombáink pedig nem voltak elég pontosak. Az utolsó percben aztán majdnem ráfáztunk, egy hibát követően ugyanis Tóth Levente előtt adódott lehetőség, de 15 méterről nem találta el a kaput.

A párharc első mérkőzése tehát 0-0-s döntetlennel zárult, a visszavágóra június 4-én, vasárnap 17.00-kor kerül sor szentlőrinci otthonunkban. Nincs mese, akkor kell kivívnunk a bentmaradást!

 

MERKANTIL BANK LIGA NB II. OSZTÁLYOZÓ, 1. MÉRKŐZÉS:

BVSC-Zugló – Szentlőrinc 0-0

BVSC-Zugló: Kovács B. – Fisli, Balogh, Benkő-Bíró – Májer, Tamási (Nagy J., 77.), Szilágyi (Vernes, 68.), Király – Szalánszki, Horváth R. (Gergely P., 68.), Kelemen (Tóth M., 77.). Vezetőedző: Urbán Flórián

Szentlőrinc: Prokop  – Erdélyi, Keresztes, Tamás L., Kiss-Szemán – Havas (Radosevics, 72.), Kesztyűs – László D. (Novák, 11.), Múcska (Jancsó, 88.), Rétyi – Grumics (Lénárt, a szünetben). Megbízott edző: Pichler Gábor

 

Az osztályozó eredményei: HR-Rent Kozármisleny–Iváncsa 0-1, Veszprém–Nyíregyháza 0-0.