Gyönyörű gól, győzelem, bentmaradás! Mi kell még? Semmi!

Fotó: Kurdi József

Hatalmas kő esett le a szívünkről: nagy csatában legyőztük hazai pályán a Siófokot, s miután a többi eredmény is kedvezően alakult számunkra, ezzel kiharcoltuk a bentmaradást. Emlékezetes meccs volt egy akkora Harsányi-góllal, amekkorát ritkán látni!

 

Nagyon nehéz helyzetben lépett pályára NB II-es csapatunk a Siófok ellen, hiszen győznünk kellett annak érdekében, hogy ne az utolsó fordulóban, a Kecskemét otthonában kelljen izgulnunk. Ugyanakkor hozzátehetjük, mi két ponttal a vonal felett voltunk a 37. forduló előtt, mit szóljanak azok, akik a vonal alatt álltak?!

Az első félórában igazolta a Siófok, hogy miért fut remek szezont: a jobb oldalon többször is zavart okozott. A védelmünk azonban állta a sarat, nagy helyzetig nem is jutottak el a vendégek – ez pedig jó jelnek tűnt. Főleg úgy, hogy közben nekünk is voltak lehetőségeink, Erdélyi és Harsányi beadása után is gólt szerezhettünk volna. Ezek még kimaradtak, de a 36. percben már a jobb alsóban táncolt a labda: Grumics lövése után nem igazán lehetett látni, hogy befért-e Hutvágner mellett, de miután csatárunk elkezdett ünnepelni, leesett, hogy mi is örülhetünk (1-0)!

Ez a gól kellő önbizalmat adott a srácoknak! Látszott, hogy határozottak, és kellően kemények vagyunk, mindenki tette a dolgát, aminek az lett az eredménye, hogy mi irányítottuk a mérkőzést. Persze mindenki tisztában volt vele, hogy az egygólos előny nem egy életbiztosítás, kell még egyet lőni, hogy meglegyen a győzelem! Jött is a második, nem is akármilyen! Harsányi István szerzett labdát a saját térfelén, felnézett, s miután látta, hogy Hutvágner messze kint áll a kapujából, jó 50 méterről talált a hálóba – egészen káprázatos gólt volt (2-0)!

A kétgólos hátrány érezhetően megfogta a vendégeket, a következő húsz percben még rúghattunk volna egy-kettőt, de sorra kimaradtak az ígéretes lehetőségek. Ekkor azért már érezhető volt, hogy többen kihajtották magukat. A mérkőzés utolsó perceiben jött is a Siófok, folyamatosan ott volt a labda a 16-osunk környékén, s a 90. percben Szakály révén szépítettek a vendégek. Meleg lett a helyzet, mindenki arra várt tűkön ülve, hogy Gaál játékvezető végre lefújja a meccset – úgy tűnt, sosem érkezik el ez a pillanat, de aztán mégis felharsant a síp!

Hatalmas volt az öröm a győzelem után, nagyon szép siker volt ez! Ráadásul a többi eredmény is úgy alakult, hogy eldőlt, bentmaradtunk! A következő szezonban újra NB II – immár a harmadik szezon!

 

 

MERKANTIL BANK LIGA, 37. FORDULÓ: 

Szentlőrinc - BFC Siófok 2-1 (1-0)

Szentlőrinc: Prokop – Erdélyi, Keresztes, Tamás L., Nagy Zs. (Farkas M., 24.) – Mucsányi, Havas – Harsányi (Mervó, 90.), Grumics, Török (Törőcsik, 86.) – Németh B. (Biben, a szünetben). Vezetőedző: Gabala Krisztián

BFC Siófok: Hutvágner – Horváth M., Varjas, Varga B., Deutsch – Farkas G. (Balogh B., a szünetben), Krausz (Medgyesi, 61.) – Eördögh, Elek B., Horváth P. (György N., 77.) – Szakály. Vezetőedző: Domján Attila

Gólszerző: Grumics (36.), Harsányi (58.), ill. Szakály (90.)

Sárga lap: Mucsányi (90.), Hajagos (94. - pályán kívül), ill. Krausz (53.), Medgyesi (72.)

 

PERCRŐL PERCRE:

3. perc: Grumics lőtt távolról jócskán a kapu fölé.

9. perc: Deutsch egy jobb oldali szabadrúgásból a felső lécre csavarta a labdát.

13. perc: Erdélyi jobb oldali beadása után Keresztes csúsztatott a kapu mellé.

23. perc: Nagy helyzet volt! Harsányi jobb oldali szabadrúgása üresen találta Grumicsot, aki 6 méterről fejelhetett – sajnos nem találta el a jobb felső sarkot.

25. perc: Farkas Gábor próbálkozását Keresztes blokkolta.

36. perc: Farkas Marcell adott be jobbról, a hosszún érkező Grumics pedig a jobb alsóba lőtte a labdát – alig fért be Hutvágner mellett (1-0).

54. perc: Harsányi duplázhatta volna meg az előnyünket, de jobb oldali próbálkozása lövésnek és beadásnak sem volt jó, így a labda elsuhant a kapu előtt.

58. perc: Ami késik, nem múlik: óriási gólt lőtt Harsányi! A saját térfelének közepén szerelte az egyik siófoki játékost, majd észrevette, hogy kint áll Hutvágner, és jó 50 méterről a hálóba lőtte a labdát! Mintha zsinóron húzták volna (2-0)!

71. perc: Horváth Péter estében lőtt jobbról, Prokopnak ez nem okozott gondot.

75. perc: Mucsányi került gólhelyzetbe, jobbról, 10 méterről lőtt, de nem célzott elég pontosan – a félmagasan érkező labdát Hutvágner védeni tudta.

90. perc: Szabadrúgáshoz jutott a Siófok, Szakály 22 méterről lőtt a jobb felső sarokba (2-1).

 

A 37. FORDULÓ EREDMÉNYEI: Dorog–PMFC 3-0, Budafok–Békéscsaba 2-0, III. Ker. TVE–Nyíregyháza 2-0, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–ETO FC 0-1, Tiszakécske–Szolnok 1-2, Budaörs–Vasas 0-5, Soroksár–Csákvár 2-0, Szombathelyi Haladás–Kecskemét 1-3.