Győzelem Szentlőrincen! Szép volt, fiúk!

Először játszhatott felnőtt csapatunk Szentlőrincen az NB II-ben, s ezt a történelmi pillanatot győzelemmel tették varázslatossá a fiúk. A Siófokot a hajrában lőtt góllal fektettük két vállra.

 

 

Nagyon nehéz őszi szezonja van csapatunknak, hiszen nem elég, hogy újoncok vagyunk az NB II-ben, nem játszhattunk saját pályánkon, saját otthonunkban. Egészen eddig: a 19. fordulóban eljött a történelmi pillanat, először „vittük el” a másodosztályt Szentlőrincre.

Ellenfelünk az a Siófok volt, amely Waltner Róbert vezetőedző irányításával szárnyal, legutóbbi három bajnokiját megnyerte, s keretében több korábbi NB I-es játékos is szerepel. A meccs elején ránk is ijesztettek a vendégek, akik alaposan nekünkestek, húsz perc alatt hét szögletet végeztek el, s bizony elég veszélyesen érkeztek a labdák a kapunk elé. Ezt az időszakot azonban megúsztuk kapott gól nélkül, a folytatásban pedig kiegyenlítetté vált a találkozó. Nagy csata zajlott a pálya közepén, s mivel a védelmek kifejezetten jól zártak, alig-alig akadt helyzet. A 66. percben Torvund Alexander, a 75.-ben pedig Dulló Martin révén kis híján vezetést szereztünk, de mindkét alkalommal elkerülte a kaput a labda, így aztán a hajrához érkezve 0-0 volt az állás.

Az utolsó percekre aztán besűrűsödtek az események. A 87.-ben Nikházi Márk megkapta második sárgáját, emberhátrányba került a Siófok, a szabadrúgásból azonban nem tudtunk betalálni. De ami késik, nem múlik! Két perccel később ugyanis már a hálóban táncolt a labda: csapatkapitányunk, Harsányi István ragyogóan verekedte át magát két védőn a jobb oldali szögletzászlónál, az alapvonal mellett megindult befelé, észrevette, hogy Kovács Dávid üresen várja a labdát, odapasszolta csapattársához, aki teketóriázás nélkül kilőtte a bal felső sarkot! Hatalmas volt az öröm, mindenki ugrált a kispadunknál is, és a mérkőzést a kerítésen kívülről néző szurkolóink is hangosan ünnepeltek. Ez az egy gól végül el is döntötte a meccset, legyőztük a Siófokot – jöhet a vasárnapi, Szolnok elleni hazai derbi!

Sluka Marián: – Örülök, hogy végre hazai környezetben játszottunk, és győzelemmel tudtunk bemutatkozni. Sokat dolgoztunk ezért a sikerért. Ha így folytatják a fiúk, akkor megvalósíthatjuk a közös álmunkat.

Waltner Róbert: – Folyamatos játék nem alakulhatott ki ezen a talajon. A döntetlen szerintem igazságosabb lett volna, bár akaratban a hazaiak fölénk nőttek.

 

Szentlőrinc – BFC Siófok 1-0 (0-0)

Labdarúgó NB II., 19. forduló. Szentlőrinc, zárt kapuk mögött. Vezette: Móri Tamás (Bede Tamás, Ország Péter)Szentlőrinc: Hajagos – Molnár, Dulló, Keresztes, Nagy B. – Lehoczky, Hleba – Harsányi (Nikics, 92.), Fröhlich (Cenaj, 59.), Sili (Kovács D., 68.) – Kondor (Torvund, 59.). Vezetőedző: Sluka Marián. BFC Siófok: Hutvágner – Kecskés (Horváth P., 61.), Jagodics, Horváth M., Kiss B. (Deutsch, 81.) – Polényi, Nikházi, Tajthy – Gaál (Tömösvári, a szünetben), Elek B., Balogh B. (Hajnal, 84.). Vezetőedző: Waltner Róbert.

Gólszerző: Kovács D. (89.).

Kiállítva: Nikházi (87.).

 

3. perc: Balogh jobb oldali szöglete után Nikházi 5 méterről fejelt kapura, Hajagos a léc fölé tolta a labdát.

66. perc: Harsányi a jobb oldalról középre adott, Torvund lekezelte a labdát, majd 7 méterről a jobb kapufa mellé lőtt.

69. perc: Horváth Péter lőhetett balról, 14 méterről, de nem találta el a kaput.

74. perc: Polényi adott be jobbról, a középen érkező Elekről a kapu felé csorgott a labda, Hajagos azonban a gólvonal előtt megfogta.

75. perc: Nagy Barnabás jobb oldali szabadrúgását követően Dulló 9 méterről fejelt nem sokkal a bal kapufa mellé.

78. perc: Kovács Dávid cselezett balról befelé, 17 méterről kapura lőtt, de nem találta el a célt.