Győzelemmel akarjuk zárni az idei évet!

Fotó: philipp.k/www.magyarfutball.hu

Az utolsó bajnokinkat játsszuk vasárnap (13.00) a 2023-as esztendőben, a 17. fordulóban az Érdi VSE vendégei leszünk. Mindenképpen győznünk kell idegenben, ha a legjobbunkat nyújtjuk, erre meg is lesz minden esélyünk!

 

Az előző fordulóban nagy ziccerünk volt ahhoz, hogy az élre lőjük magunkat, ehhez le kellett volna győznünk a Kaposvárt, legnagyobb riválisunk, az Iváncsa ugyanis kikapott Dunaföldváron. Nem sikerült nyernünk, de az 1-1-es döntetlennek köszönhetően beértük pontszámban az éllovast!

– A múltkori hazai mérkőzés nem úgy sikerült, ahogyan szerettük volna, de sajnos vannak ilyenek, nem lehet minden találkozón ugyan olyan állapotban, ugyan olyan teljesítményt nyújtva futballozni - mondta felnőtt csapatunk vezetőedzője, Pichler Gábor. - A srácokkal átbeszéltük azokat a dolgokat, amiken változtatni kell a hétvégére!

Most, az idei utolsó körben a legfontosabb az, hogy a saját feladatunkra koncentráljunk, és győzelemmel zárjuk a 2023-as évet – ki tudja, lehet, hogy ez azzal jár, hogy a tabella élén telelünk. A 17. fordulóban nem lesz könnyű dolgunk, ugyanis a középmezőnyhöz tartozó, jelenleg nyolcadik helyen álló Érd vendégei leszünk (de az Iváncsára is nehéz feladat vár, a harmadik helyezett Nagykanizsát fogadja). Az augusztusi egymás elleni mérkőzésünkön magabiztos győzelmet arattunk hazai pályán, 4-1-re nyertünk, és az azóta eltelt hónapok is jelzik, hogy egyértelműen jobb csapatunk van, mint leendő ellenfelünknek. Ugyanakkor az is látszik, hogy az érdiekben van spiritusz, nem véletlenül tartanak már 5 győzelemnél és 19 pontnál! Ahhoz, hogy három ponttal és jó szájízzel zárjuk ezt az esztendőt, tudásunk legjavát kell nyújtanunk vasárnap (13.00), ha ezt megtesszük, biztosan jó esélyünk lesz arra, hogy megnyerjük a meccset.

- Az ősz utolsó mérkőzéséhez érkeztünk, szeretnénk szépen zárni ezt a félévet, hogy jó pozícióból várhassuk a folytatást. Az Érd egy érdekes csapat, én jobbnak tartom őket a tabellán elfoglalt helyezésükhöz képest. Képzett, technikás labdarúgóik vannak, akik játszák a focit, szóval egy nehéz találkozóra számítok, főleg, hogy a körülmények se lesznek ideálisak, gondolok itt az időjárásra és a játéktérre. Mindezek ellenére azt szeretnénk, hogy a mi akaratunk érvényesüljön és a labda birtokában hatékonyabb játékkal és jobb helyzetkihasználással szeretnék begyűjteni a három pontot.

 

A 17. forduló programja: Érd–Szentlőrinc (november 26., vasárnap, 13.00), MTK II.–Paks II., Ferencváros II.–Fehérvár II., Bonyhád-Majos–Szekszárd, Iváncsa–Nagykanizsa, Dunaújváros–Dunaföldvár, Mohács–Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő, Kaposvár–PTE-PEAC.