Győzelemmel kell búcsúznunk a 2022-es esztendőtől!

Az idei év utolsó bajnokijára készül NB II-es csapatunk, amely a 20. fordulóban a Gyirmót FC Győrt fogadja. A vereségsorozatunk a legutóbbi mérkőzésen végre megszakadt, de győzni nem tudtunk – itt az ideje, hogy ismét három pontot szerezzünk!

 

A bajnokság első fele a 19. fordulóval, vagyis a múlt hétvégén lezárult, csapatunk 21 ponttal a 16. helyről rugaszkodhat neki a második etapnak. Ennek az első bajnokiját pedig még most, 2022-ben lejátsszuk, holnap kora délután a Gyirmót FC Győr elleni hazai mérkőzéssel zárjuk az idei évet.

Nagyon nem mindegy, hogyan! Az elmúlt időszak rossz sorozata ugyan megszakadt a Kazincbarcika elleni mérkőzésen, de győznünk ezúttal sem sikerült. Nagyon bízunk benne, hogy most ez is összejön, igaz, rendkívül nehéz feladat előtt állunk, hiszen azt a Gyirmótot fogadjuk, amely az előző szezonban még az élvonalban szerepelt, most pedig visszavágyik oda. Csertői Aurél együttese jelenleg nincs a dobogón, 30 ponttal az 5. helyen áll, ami elsősorban a gyenge hazai mérleg miatt van így – idegenben viszont kiválóak a gyirmótiak, kilenc meccsükből hatot megnyertek, 20 pontot szereztek! Legutóbbi két mérkőzésüket elbukták leendő vendégeink, akik otthon a Szegedtől 1-0-ra, az MTK otthonában pedig 5-2-re maradtak alul.

Holnap délután tehát kemény diót kell feltörnünk. Egyvalami biztos: képesek vagyunk rá! A szezon során többször is bizonyítottuk, hogy a mezőny legjobbjaival is felvesszük a versenyt, és az elmúlt időszak sikertelenül megvívott mérkőzései során sem játszottunk alárendelt szerepet – csak éppen nem jött ki a lépés.

– A bajnoki évad első fele véget ért, kezdődik a második, s bár fura az időzítés, mi mégis úgy tekintünk rá, hogy most új szezon indul – fogalmazott vezetőedzőnk, Jeremiás Gergő. – Szeretnénk feledtetni az elmúlt időszak eredménytelenségét, de nem lesz könnyű dolgunk, mert egy szervezett, jól futballozó csapatot fogadunk, amely ráadásul idegenben felettébb sikeres. Korábban már bizonyítottuk, hogy az ilyen erős ellenfelekkel szemben is pariban tudunk lenni, arra készülünk, hogy ez vasárnap is így legyen!

A két csapat eddig ötször találkozott egymással, a mérleg a mi szempontunkból 2 győzelem és 3 vereség, amihez 4-8-as gólkülönbség társul.

Eredmények az elmúlt két szezonból:

2004/2005: Szentlőrinc–Gyirmót 0-1, Gyirmót–Szentlőrinc 2-0

2020/2021: Szentlőrinc–Gyirmót 2-0, Gyirmót–Szentlőrinc 1-2

2022/2023: Gyirmót–Szentlőrinc 4-0

 

A 20. forduló programja: Szentlőrinc–Gyirmót FC Győr (december 11., vasárnap, 13.00), Dorog–Kazincbarcika, Békéscsaba–PMFC, Budafok–Ajka, Mosonmagyaróvár–Tiszakécske, Csákvár–Szombathelyi Haladás, Nyíregyháza–ETO FC Győr, HR-Rent Kozármisleny–Soroksár, DVTK–Siófok, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–MTK.