Győzelemmel mutatkoztunk be otthon

Keresztes Bence góljával 1-0-ás győzelmet aratott NB III-as együttesünk az új szezon első hazai mérkőzésén.

Nem kellett sokat várnia a hazai közönségnek az idei első szentlőrinci találatra, hiszen NB III-as csapatunk már a 9. percben megszerezte a vezetést egy rögzített helyzet után. Harsányi István ívelte be kapu elé szélről a szabadrúgást és bár az első fejest még védte a dabasi kapus, a kipattantót Keresztes Bence - ismételten fejjel - értékesítette. A mérkőzés nagyobbik részében csapatunk igyekezett futballozni, amíg a vendég csapat inkább az előre ívelt labdákkal próbált a kapu közelébe kerülni, ami akár veszélyes is lehetett volna egy lecsorgó labda esetén, de szerencsére ez nem okozott gondot játékosainknak. A mérkőzés 92. percében egy újabb rögzített szituáció után Havas Attila fejelt a kapuba, de sajnos a partjelző beintette a lest így maradt az 1-0-ás végeredmény.

A mérkőzés után Gombos Zsolt elmondta, hogy nagyon nehéz volt megszerezniük a három pontot.

- Nagyon örülök a győzelemnek, fontos volt, hogy itthon megszerezzük a három pontot. Nem volt könnyű, sőt kifejezetten nehézre sikeredett, hiszen egy nagyon masszív csapat a Dabas, a mérkőzés nagy részében előre ívelgették a labdákat, ami kellemetlen meglepetést is okozhatott volna nekünk, de hál'isten mi kerültünk ki győztesen ebből a találkozóból, ráadásul úgy, hogy egy nagyon szép pontrúgásból még a mérkőzés elején szereztünk egy gólt. Nagyon sok munkát fektetünk bele a rögzített helyzetek gyakorlásába és ezt most vissza is kaptam a csapattól, de a játéktól amit gyakorolni szoktunk még messze vagyunk. Mondhatnám azt, hogy ez még idény eleji forma, de megígértem, hogy már a bajnokság elején látszani fog az amit játszani szeretnénk. Sajnos ez most nem sikerült, még kicsit kapkodnak, idegesek a játékosok, de úgy gondolom, hogy ez a hazai győzelem most jót tett az önbizalmuknak és remélem a következő találkozón már úgy mernek majd játszani ahogyan tudnak.

NB III. Közép csoport 2. forduló:

Szentlőrinc SE - FC Dabas 1-0 (1-0)

 

Szentlőrinc SE: Hajagos - Czuczi, Havas, Keresztes, Popadic - Harsányi - Aszalós, Nenezic (Forró, 46.) - Harsányi, Juhász, Vajda (Kovácsevics, 82.) - Pergel (Tóth, 69.)

Gól: 1-0 Keresztes (8.)