Győznünk kell vasárnap a sereghajtó otthonában

Fotó: Dunaújváros Stadion/Facebook

A papírforma alapján kötelező győzelem előtt áll csapatunk, hiszen a sereghajtó Dunaújváros FC otthonába látogatunk vasárnap az NB III. Dél-Nyugati csoport 14. fordulójában – persze a sikerért most is meg kell majd dolgozni.

 

Szerdán nagyon szép győzelmet arattunk, hiszen a MOL Magyar Kupában hazai pályán 3-0-ra megvertük a szintén NB III-as Kelen SC-t, s ennek köszönhetően bejutottunk a legjobb tizenhat közé. Természetesen örültünk ennek a sikernek, de gyakorlatilag ahogy lefújták azt a meccset, utána máris elkezdtünk készülni a következőre.

Erre pedig most vasárnap kerül sor, amikor a bajnokság 14. fordulójában a Dunaújváros vendégei leszünk. Ha a tabellára nézünk, minden túlzás nélkül azt mondhatjuk, hogy kötelező győzelem előtt állunk, elvégre az utolsó helyezetthez látogat az éllovas – az ilyen feladatot meg kell tudni oldani. Leendő ellenfelünk eddig mindössze 8 pontot szerzett (mi 35-nél járunk…), csupán a Bonyhád-Majost és a Fehérvár II-t tudta megverni, ugyanakkor ne feledjük, augusztusban, a negyedik körben csak döntetlenre voltunk képesek a PTE-PEAC otthonában, márpedig az egyetemisták nem sokkal előzik meg a Dunaújvárost.

– A bajnoki rangadó megnyerése és a kupasiker miatt érthetően pozitív hangulatban vagyunk, de semmiképp sem szabad elvesztenünk a fókuszt, mert ismét egy fontos mérkőzés következik méghozzá idegenben - fogalmazott Pichler Gábor. - Ellenfelünk ugyan a tabella végén található, de egy zártan védekező, harcos, fiatal csapat, egy-két rutinosabb játékossal kiegészülve, akik az életükért harcolnak, így minden pontra szükségük van. Ami biztos, hogy nem adják majd könnyen magukat, egy nehéz, küzdelmes mérkőzésre számítok. A három pontért utazunk Dunaújvárosba, mindenképpen dominálni szeretnénk, és az adódó lehetőségeinket minél jobban ki kell használnunk, ha ez meg lesz, akkor győztesen hagyhatjuk el a pályát!

 

A 14. forduló programja: Dunaújváros–Szentlőrinc (november 5., vasárnap, 13.00), MTK II.–Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő, Ferencváros II.–Nagykanizsa, Kaposvár–Fehérvár II., Mohács–Érd, Iváncsa–PTE-PEAC, Bonyhád-Majos–Dunaföldvár, Szekszárd–Paks II.