Győztünk Tiszakécskén (is), és már hatodikak vagyunk!

Nagyon szalad velünk a szekér, de így van ez jól: megszereztük harmadik győzelmünket, miután Tiszakécskén a második félidőben fordítottunk, és végül 2-1-re nyertünk. Bravó, fiúk!

 

 

Nagyon nehéz mérkőzés elé néztünk a 9. fordulóban, a házigazda Tiszakécske ugyanis még egyszer sem nyert – nyilván mindent meg akart tenni annak érdekében, hogy ez a rossz sorozat megszakadjon. Meg is tett, de szerencsére mi is beleadtunk apait-anyait!

Az első félidőben nagyon úgy tűnt, hogy mi húzzuk majd a rövidebbet. Gyengén futballoztunk, egyértelműen a házigazdák akarata érvényesült, akik a 34. a vezetést is megszerezték, sőt, közel álltak ahhoz, hogy megduplázzák előnyüket. Erre nem került sor – 0-2-ről nem biztos, hogy vissza tudtunk volna jönni.

A szünet után aztán azt a teljesítményt nyújtotta csapatunk, amire képes, és amit az előző nyolc fordulóban mutatott. Sokkal harcosabban és ötletesebben játszottunk, s Grumics Miroszláv révén már az 51. percben kiegyenlítettünk. A folytatásban nagyon sokáig nem változott az eredmény, ezért Marián Sluka cserékkel frissített, a 86. percben például beküldte Mervó Bencét. Nagy húzás volt! Csatárunk beállt, aztán az első labdaérintéséből gólt fejelt! A meccsből már alig volt vissza néhány perc, ennyi idő alatt pedig nem változott az eredmény, így 2-1-es győzelmet arattunk!

Csapatunk kilenc forduló után is veretlen, három győzelem mellett hat döntetlenje van. Tizenöt pontunkkal a hatodik helyet foglaljuk el – ott vagyunk közvetlenül az élboly mögött! Csak hogy ízlelgessük: az előző szezonban még NB I-es DVTK csak egy, a Vasas csak két ponttal előz meg minket, és a tabella második és harmadik helyezettje, a Kecskemét és a Nyíregyháza is mindössze három ponttal tart előrébb!

 

Tiszakécskei LC – Szentlőrinc 1-2 (1-0)

Labdarúgó NB II., 9. forduló. Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 300 néző. Vezette: Nagy Róbert (Márkus Tamás, Berényi Ákos)Tiszakécskei LC: Holczer – Uzoma, Kiprich D. (Pál A., 82.), Csáki, Oláh – Gyurján (Vachtler, 65.), Pongrácz (Albert Á., 65.), Heffler N., Erdei – Kovács B., Szalay (Kalmár, 72.). Vezetőedző: Visinka Ede. Szentlőrinc: Prokop – Erdélyi, Keresztes, Tamás L., Németh – Havas, Törőcsik (Jancsó, a szünetben) – Harsányi (Cenaj, 74.), Biben (Kiss-Szemán, 74.), Szinanovics (Kovács M., a szünetben) – Grumics (Mervó, 87.). Vezetőedző: Marián Sluka.

Gólszerzők: Szalay (34.), ill. Grumics (51.), Mervó (88.).

 

A 9. forduló további eredményei: PMFC–Siófok 0-1, III. Ker. TVE–Ajka 2-4, Nyíregyháza–Csákvár 1-1, Dorog–Budaörs 0-0, Békéscsaba–DVTK 2-2, Szolnok–Kecskemét 2-2, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Soroksár 2-0, Budafok–Szombathelyi Haladás 0-2, ETO FC Győr–Vasas 3-1.