Ha legyőzzük a Budafokot, megelőzzük a tabellán

Vasárnap kora délután (14.00) ismét olyan ellenféllel találkozik NB II-es felnőtt csapatunk, amely riválisunknak tekinthető a bentmaradásért folytatott küzdelemben: a két ponttal előttünk álló Budafokot fogadjuk, vagyis ha nyerünk, megelőzzük a tabellán.

 

Elképesztően szoros a mezőny a tabella alsó kétharmadában, hiszen a nyolcadik helyezett ETO FC Győrt és a tizenhatodik, vagyis már osztályozós pozícióban lévő Kazincbarcikát mindössze öt pont választja el egymástól (32, ill. 27). Mindez azt jelenti, hogy a hátralévő tizennégy fordulóban még bármi megtörténhet, akár az is, hogy az ETO lecsúszik a hátsó régióba, a jelenleg kieső helyen álló Dorog pedig simán megkapaszkodik az NB II-ben.

Érdemes tehát továbbra is padlóig nyomni a gázpedált – ami természetesen ránk is vonatkozik. Most vasárnap újabb olyan mérkőzés vár ránk, amelyet hatpontosnak szoktak nevezni: bár egy Budafok elleni győzelemért is csak hármat kapnánk, valóban picit többet érne háromnál. A két csapatot ugyanis csupán két pont választja el egymástól a tabellán, de ez elég sokat jelent, hiszen míg a budafokiak huszonnyolccal jelenleg a biztos bentmaradást érő tizenharmadik helyen állnak, a mi huszonhat pontunk csak az osztályozós tizenhetedik pozícióra elegendő. A célunk nem is lehet más, mint hogy „cseréljünk”!

Biztos, hogy nem lesz könnyű, mert bár leendő ellenfelünk elveszítette a legutóbbi két meccsét, a gyirmóti 2-1 és az MTK-tól elszenvedett hazai 0-1 nem lehet kiindulási alap: a tavasz első körében 1-0-ra nyert Mátyus János együttese a PMFC-nél, aztán otthon 4-0-ra elkalapálta a Kazincbarcikát. Mindez jelzi, hogy kemény, nagy csatára számíthatunk! De nekünk nem is elsősorban ezzel kell foglalkoznunk, hanem azzal, hogy ha törik, ha szakad, győznünk kell hazai pályán!

– Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, nem kell mást tennünk, mint ugyanúgy futballoznunk, ahogy Békéscsabán tettük, azzal a változtatással, hogy eredményesnek is kell lennünk. A futballt gólra játsszák, ebben mindenképpen előre kell lépnünk. A játékminőség megvan, a játékosaink jól dolgoztak a héten, úgyhogy bizakodóak vagyunk – fogalmazott vezetőedzőnk, Jeremiás Gergő.

Bízunk benne, hogy holnap is számíthatunk szurkolóinkra, mert nagy szükségünk lesz rájuk ezen a meccsen: együtt ki tudjuk harcolni a hazai győzelmet!

 

A 25. forduló programja: Szentlőrinc–Budafok (február 26., vasárnap, 14.00), Soroksár–Szombathelyi Haladás, Kazincbarcika–DVTK, Gyirmót FC Győr–HR-Rent Kozármisleny, Dorog–Békéscsaba, Tiszakécske–ETO FC Győr, Ajka–Nyíregyháza, PMFC–Csákvár, MTK–Mosonmagyaróvár, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Siófok.