Ha törik, ha szakad, nyernünk kell!

A Békéscsaba elleni idegenbeli győzelem egy jó sorozat első állomása – legalábbis ebben bízunk. Vasárnap kora délután (13.30) nagyon fontos NB II-es bajnoki vár ránk, az utolsó előtti helyen álló Csákvárt fogadjuk, amelyet hazai pályán, saját szurkolóink előtt mindenképpen le kell gyűrnünk.

 

 

Jócskán van kilométer a lábakban, hiszen múlt vasárnap megnyertük a békéscsabai bajnokit, majd szerdán hosszabbításos mérkőzést játszottunk a Magyar Kupában a Puskás Akadémiával. A ráadást, a plusz harminc percet mindenki el szerette volna kerülni – de ugyebár ez nem kívánságműsor.

– Valóban nem jött jól a hosszabbítás, de a fiatal játékosaink az ilyen meccseken értékes tapasztalatokat szerezhetnek – mondta vezetőedzőnk, Sluka Marián. – Az azóta eltelt napok egyik legfontosabb feladata az volt, hogy a fiúk megfelelően regenerálódjanak, kipihentek, frissek legyenek, és feltöltődjenek energiával.

Csapatunk tizenhárom fordulót követően tizennégy ponttal a 17. helyen áll, vagyis nincs kieső pozícióban (igaz, a 18. helyezett ETO FC Győr egy meccsel kevesebbet játszott). Miután a következő két fordulóban olyan ellenfelekkel találkozunk, amelyek mögöttünk vannak a tabellán (Csákvár otthon, DEAC idegenben), meg kell ragadnunk a lehetőséget, át kell lépnünk a saját árnyékunkat, és végre egymás után meg kellene nyernünk két-három mérkőzést!

– A fiúk már tudják a siker receptjét: ha koncentráltak és szervezettek lesznek, gyorsan gondolkodnak és agresszívek lesznek a párharcokban, akkor mi leszünk a Csákvár elleni bajnoki esélyesei. Az ellenfelet nem szabad lebecsülni, a tabella nem mutat reális képet, de ezt a mérkőzést akkor is mindenképpen meg kell nyernünk! – fogalmazott vezetőedzőnk.

Nem látja ezt másképp csapatkapitányunk, Harsányi István sem.

– Kicsit visszakanyarodnék a békéscsabai meccshez: előtte pont arról beszéltünk a srácokkal, hogy olyan teljesítményt kell nyújtanunk, ami végre eredménnyel párosul, s amellyel megkezdhetünk egy jó sorozatot. Az első lépést megtettük, a Csákvár ellen pedig úgy fogunk pályára lépni, hogy a lefújás után a mi szurkolóink örüljenek!

A 14. forduló programja (november 1., vasárnap): Szentlőrinc–Csákvár (13.30, Kozármisleny), Szeged-Csanád Grosics Akadémia–PMFC, Gyirmót FC Győr–Soroksár, Siófok–Nyíregyháza, Ajka–DEAC, Vasas–Kaposvár, Szolnok–Dorog, Kazincbarcika–Budaörs, Szombathelyi Haladás–Békéscsaba, DVSC–ETO FC Győr.

 

Maszk viseléssel kapcsolatos rendelet: A 431/2020. (IX.18.) Korm. rendelet 2020. október 23.-án életbe lépett módosításával a sport rendezvény résztvevője a sportrendezvény helyszínén köteles orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot olyan módon viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje. Azt a személyt, aki a maszkot a sportrendezvény szervezője felszólítására sem viseli, a sport rendezvény szervezője köteles a látogatásból kizárni, és gondoskodni arról, hogy-e személy a sportrendezvény helyszínét elhagyja, illetve a sportrendezvény szervezője köteles gondoskodni a maszkviseléssel kapcsolatban meghatározott szabályok betartásáról. Azt a személyt, akit a szervező a sportrendezvény területéről eltávolít azt köteles a rendőrségnek átadni. Ennek következtében a Rendőrség szabálysértési eljárást kezdeményez és a sportról szóló 2004. évi I. törvény 73. §-ban meghatározottak szerint sportrendezvények látogatásáról való kizárást von maga után.