Három gólt lőttünk Érden, magabiztos győzelemmel zártuk az évet!

Fotó: Kovácsevics Dusán/Szentlőrinc SE

Nagyon fontos idegenbeli mérkőzést sikerült megnyernünk a 2023-as év utolsó fordulójában: az Érd otthonában három gólt is szereztünk, ennek köszönhetően magabiztosan hoztuk el a három pontot.

 

Nehéz mérkőzés elé néztünk, hiszen idegenben senkinek sincs könnyű dolga, az Érd pedig a középmezőnyhöz tartozik. A kezdés ilyenkor nagyon fontos tud lenni, mi pedig ennél jobban nem is indíthattuk volna a meccset: még hatvan másodperc sem telt el, amikor már 0-1 állt az eredményjelzőn, Múcska Viktor ugyanis hamar betalált! Ez a gól pedig megadta a bajnoki alaphangját. Jó teljesítményt nyújtottunk az első félidőben, aminek meglett az eredménye, hiszen a 29. percben Novák Zsombor is gólt szerzett, így már kettővel mentünk. Az előnyünket megtartottuk a szünetig, vagyis jó előjelekkel várhattuk a folytatást.

A második félidő aztán nem úgy kezdődött, ahogy szerettük volna. A hazaiak gyorsan szépítettek Monori Norbert révén, és ez a gól egy picit ránk ijesztett. Afelől azonban nem hagytunk kétséget, hogy melyik a jobbik csapat, továbbra is keményen dolgoztunk a pályán, és ennek köszönhetően gyorsan visszaállítottuk a kétgólos különbséget: a bajnoki góllövőlista éllovasa, Rétyi Róbert fejjel szerezte a harmadik találatunkat. Innentől kezdve nem volt kérdéses, hogy ki nyeri ezt a mérkőzést. Az idei év utolsó bajnokiján lőhettünk volna háromnál többet is, de ez nem sikerült, a három pontot azonban magabiztos teljesítménnyel elhoztuk Érdről, és ez volt a legfontosabb!

Miután legnagyobb riválisunk, az Iváncsa hazai pályán 3-1-re legyőzte a Nagykanizsát, eldőlt, hogy a második helyen telelünk: 17 fordulót követően ugyanannyi pontunk van (43), mint az élen álló Iváncsának, ám pontazonosság esetén a több győzelem dönti el először a sorrendet, ebben pedig ellenfelünk eggyel jobb (14, ill. 13).

 

 

NB III. DÉL-NYUGATI CSOPORT 17. FORDULÓ:

Érdi VSE – Szentlőrinc 1-3 (0-2)

Érdi VSE: Kertész - Csiszár, Morvai, Farkas, Németh, Monori, Pál (Kürti, 78.), Kertész (Juhász, 67.), Szabó, Horváth, Göblyös. Vezetőedző: Ebedli Zoltán

Szentlőrinc: Héninger – Miklós P., Keresztes, Sághy, Németh M. – Kesztyűs, Múcska (Kiss K., 85.), Hleba – Rétyi (Major, 85.), Novák (Szabó Z., 77.), Kiss-Szemán (Ulrich, 70.). Vezetőedző: Pichler Gábor

Gólszerzők: Monori (48. perc), ill. Múcska (1. perc), Novák (29. perc), Rétyi (58. perc)

 

A 17. forduló eredményei: MTK II.–Paks II. 2-1, Ferencváros II.–Fehérvár II. 2-1, Bonyhád-Majos–Szekszárd 1-0, Iváncsa–Nagykanizsa 3-1, Dunaújváros–Dunaföldvár 0-1, Mohács–Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő 0-1, Kaposvár–PTE-PEAC 3-0.