Harsányi góljánál volt remény, de elmaradt a pontszerzés

Fotó: Tumbász Hédi

Hiába igyekezett NB II-es felnőtt csapatunk, nem tudott pontot szerezni a Vasas FC otthonában a Merkantil Bank Liga 36. fordulójában. Harsányi egyenlítő góljánál még felcsillant a remény, de a hazaiak a hajrában rá tudtak tenni még egy lapáttal.

 

Tisztában voltunk vele, hogy pokoli nehéz dolgunk lesz, hiszen a mezőny legerősebb csapatához utaztunk. Ugyanakkor benne volt a pakliban, hogy a Vasas esetleg nem veszi már véresen komolyan a meccset, elvégre a bajnoki cím és a feljutás már zsebben van, s ezt kihasználva lehet esélyünk a pontszerzésre.

A látottak alapján nem is álltunk tőle olyan messze. Jó első félidőt produkáltunk, nem hagytuk kibontakozni a hazaiakat, akik ugyan többet birtokolták a labdát, de nagy helyzetig nem igazán jutottak. Aztán a hajrában sajnos jött egy szöglet utáni figyelmetlenség, amiből a Vasas védője, Litauszki gólt szerzett, és máris hátrányban voltunk (1-0).

A szünet után nyíltabban játszottunk, hiszen kockáztatnunk kellett. Ennek ellenére sokáig nem változott az eredmény, a 70. percben viszont végre eredményesek tudtunk lenni: Erdélyi beadása után Harsányi fejelt a hazaiak kapujába (1-1)! Felcsillant a remény, hogy ponttal jöhetünk haza a bajnok otthonából, de sajnos nem sokáig örülhettünk. Négy perccel később ugyanis egy formás Vasas-akció végén Cipf újra vezetést szerzett, hogy aztán a következő bő negyedórában még kétszer mattoljanak bennünket a házigazdák – a végeredmény 4-1 lett.

 

 

MERKANTIL BANK LIGA, 36. FORDULÓ:

Vasas FC – Szentlőrinc 4-1 (1-0)

Vasas FC: Jova – Szivacski, Litauszki, Iyinbor, Silye – Berecz, Márkvárt (Pátkai, 59.), Hinora (Szilágyi, 85.) – Cipf (Pekár, 85.), Zimonyi (Radó, 73.), Ihrig-Farkas (Feczesin, 59.). Vezetőedző: Kuttor Attila

Szentlőrinc: Prokop – Keresztes (Mucsányi, 67.), Hesz, Tamás L. – Erdélyi, Havas, Grumics (Biben, 67.), Rétyi – Szabó M. (Mervó, 67.), Németh B. (Drljo, 67.), Harsányi (Bányai, 85.). Vezetőedző: Gabala Krisztián

Gólszerzők: Litauszki (42.), Cipf (74.), Feczesin (83.), Silye (89.), ill. Harsányi (70.)

Sárga lap: Cipf (54.), ill. Grumic (49.), Szabó (59.), Rétyi (75.), Drljo (91.)

 

A 36. FORDULÓ EREDMÉNYEI: ETO FC–III. Ker. TVE 7-0, PMFC–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-0, Nyíregyháza–Békéscsaba 3-0, Csákvár–Budaörs 1-1, Siófok–Szombathelyi Haladás 0-1, Kecskemét–Tiszakécske 1-0, Szolnok–Dorog 1-1, Ajka–Budafok 2-0.