Hatalmas lépést tehetünk a bentmaradás felé!

Minden bajnoki fontos számunkra, de a vasárnapi létfontosságú: a sereghajtó DEAC-ot fogadjuk, amely ellen élnünk kell a lehetőséggel, és mindenképpen meg kell szereznünk a három pontot!

 

Végre kimásztunk a gödörből, jó passzban vagyunk! Az utolsó öt bajnokinkon nem szenvedtünk vereséget, a legutóbbi kettőt megnyertük, előtte pedig háromszor ikszeltünk. A megszerzett kilenc pontnak köszönhetően csapatunk elmozdult a kieső zónából, a 19. helyről egészen a 15. pozícióig küzdöttük fel magunkat, ráadásul immár négy pontra vagyunk a vonaltól.

És már csak öt forduló van hátra!

– Úgy érzem, amikor nem jöttek az eredmények, és emiatt odakerültünk a kieső zónába, mindenki koppant egy nagyot – fogalmazott jobb oldali védőnk, a 29 éves Molnár Róbert. – Ráébredt a társaság arra, hogy kieshetünk, és hogy még jobban kell küzdeni a bentmaradásért. Ez a helyzet jó irányba mozdított el bennünket, többet beszélgetünk egymással, összetartóbbak vagyunk, és miután jönnek az eredmények, a hangulat is sokkal jobb. Mindenki tisztában van vele, hogy sok játékos számára nagy lehetőséget jelent, ha bentmaradunk az NB II-ben.

Most vasárnap hatalmas lépést tehetünk a bentmaradás felé, hiszen a sereghajtót fogadjuk, amely ellen hazai pályán meg kell szerezni a három pontot. Persze ezt könnyebb kimondani, mint végrehajtani.

– Semmiképpen sem szabad lenézni a DEAC-ot, mindenki megszenved ellenük, nem egyszerű legyőzni őket. De akármilyen nehéz is lesz, nekünk mindenképpen meg kell szereznünk a három pontot. Remélem, a csapatban mindenki átérzi a mérkőzés fontosságát! Ha nyerünk, óriási lépést tehetünk a bentmaradás felé!

Azzal, hogy milyen kemény dió a DEAC, már szembesültünk ősszel: 1-0-ra kikaptunk Debrecenben. Nagyon bízunk benne, hogy vasárnap visszavágunk ezért a vereségért!

A 34. forduló programja: Szentlőrinc–DEAC, Vasas–PMFC, Ajka–Kaposvár, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Soroksár, Szombathelyi Haladás–Csákvár, Budaörs–Békéscsaba, DVSC–Kazincbarcika, Siófok–ETO FC Győr, Szolnok–Nyíregyháza, Gyirmót–Dorog.