Hatalmasat küzdöttek a srácok, egy pontot biztosan megérdemeltek volna

Fotó: Fábián Laci/Szentlőrinc SE

Két győztes bajnoki után sajnos nem tudtuk behúzni zsinórban a harmadikat: a PMFC elleni rangadón 2-1-es vereséget szenvedtünk hazai pályán. Az akarással, a küzdeni tudással nem volt gond, de a szokatlan körülményekhez, a medencére hasonlító futballpályához egy kicsit jobban alkalmazkodtak a vendégek.

 

Abszolút nem csodálkoztunk volna azon, ha ez a mérkőzés kezdetét sem veszi. A folyamatos esőzés miatt ugyanis csurom víz volt a pálya, hatalmas pocsolyák borították a játékteret, s a labda nem hogy nem pattant fel, egyenesen úszott. Ennek ellenére Derdák Marcell játékvezető úgy döntött, márpedig itt meccs lesz, mondjuk nem foci, hanem vízipóló…

A kezdés után néhány perccel nem bántuk, hogy belevágtunk! Miroszlav Grumics került ziccerbe, és ő mostanában nem szokott hibázni – ezúttal is kihasználta a lehetőséget (1-0). Nagyon úgy tűnt, hogy sínen vagyunk, csak ne jött volna perceken belül az egyenlítés! Sajnos jött, Tóth-Gábor Kristóf ugyanis közelről betalált, így kezdődhetett minden elölről. Az első félidő további szakaszában úgy tűnt, a vendégek jobban alkalmazkodtak a borzasztó körülményekhez, az egyszerű, felívelésekre építő játékuk ugyanis bevált, miközben mi sokszor futballozni igyekeztünk, labdát szerettünk volna vezeti olyan pályán, amelyen kajakozni lehetett volna. A 22. percben jött is a kellemetlen meglepetés, Gera Zalán ugyanis egy megpattanó lövéssel vezetést szerzett csapatának (1-2) – nem kérdés, szerencséje volt a pécsi támadónak.

A második félidőre azzal a szándékkal jöttünk ki, hogy ha törik, ha szakad, ledolgozzuk a hátrányunkat, mert mindenki tisztában volt azzal, hogy pokoli nagy szükségünk van a pontokra a bentmaradás érdekében. Úgy tűnt, segíthet, hogy Helesfay kapuja előtt kevésbé felázott a talaj, így talán könnyebb lehet helyzeteket kidolgozni a szakadó esőben. Bő húsz percig semmi izgalmas nem történt néhány kemény párharcot leszámítva, hogy aztán emberhátrányba kerüljünk: Prokop mozdult ki kétségbeesetten egy előrevágott labdára, eközben buktatta Gerát, amiért jogosan kapott piros lapot. Rátkai Zsolt állt a kapunkban, aki nem sokkal később majdnem gólt kapott, de Gera Zalán hiába lőtte el mellette a labdát, s már-már ünnepelte második találatát, a játékszer nem sokkal a gólvonal előtt megállt egy pocsolyában, Tamás László pedig felszabadított. Komikus jelenet volt.

A 76. percre az összes cserénket kihasználtuk, vagyis érezhető volt, mindent feltettünk egy lapra. Mentünk előre becsülettel még emberhátrányban is, de az ívelgetős foci bizony nem a mi asztalunk – nem nagyon tudtunk góllal kecsegtető szituációkat kialakítani. Egészen a hosszabbításig! A ráadás öt percében ugyanis többször is közel álltunk az egyenlítéshez, Havas Attila a kapu mellé lőtt, László Dávid szabadrúgása után Helesfay bravúrral védett a jobb alsónál, ám a labda végül csak nem került a gólvonalon túlra. A szintén tíz emberre fogyatkozott PMFC (Katona kapta meg második sárgáját) végül 2-1-re megnyerte a mérkőzést, ami nekünk nagyon fájó volt, hiszen egy pontot biztosan megérdemeltünk volna.

 

MERKANTIL BANK LIGA, 37. FORDULÓ:

Szentlőrinc – PMFC 1-2 (1-2)

Szentlőrinc: Prokop – Török (Lénárt, a szünetben), Keresztes, Tamás L., Erdélyi (Nagy Zs., 76.) – Múcska (Rátkai, 71.), Havas, Kesztyűs M. (Novák, a szünetben) – Pintér (Rétyi, 56.), Grumics, László D. Megbízott edző: Pichler Gábor

PMFC: Helesfay – Svedjuk, Krausz, Katona, Majnovics – Terbe, Kesztyűs B. – Gera, Kocsis, Szabó M. (Takács Zs., 79.) – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám

Gólszerzők: Grumics (3. perc), ill. Tóth-Gábor (7. perc), Gera (22. perc)

Kiállítva: Prokop (67. perc), ill. Katona (92. perc)

 

Percről percre:

3. perc: László Dávid passzolt kiválóan Miroszlav Grumicshoz, aki nem hibázta el a ziccert, 10 méterről a jobb alsóba lőtt – bár a Helesfayn túljutó labda lelassult egy pocsolyában, a becsúszó Majnovics már nem tudott menteni (1-0).

7. perc: Egy bal oldali beívelést követően Gera Zalán lőhetett a hosszún, a labda megpattant egy védőn, pont Tóth-Gábor Kristóf elé került, aki közelről a kapuba vágta (1-1).

22. perc: Gera Zalán kapott jó labdát a 16-os előterében a bal oldalon, igazított rajta egyet, majd kapura küldte – a Keresztesen megpattanó labda átverte Prokopot, és a kapu bal oldalában kötött ki (1-2).

67. perc: Egy pécsi indítást követően Prokop futott ki kétségbeesetten a kapujából, ám miközben menteni próbált, buktatta Gera Zalánt – villant a piros lap, emberhátrányba kerültünk.

92. perc: Katona Levente szabálytalankodott a saját 16-osa előtt, Derdák játékvezető sárga lapot adott, s miután a pécsi védőnek ez volt a második, jött a piros is.

 

A 37. forduló eredményei: HR-Rent Kozármisleny–Szombathelyi Haladás 2-1, Csákvár–Nyíregyháza 2-1, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Gyirmót FC Győr 3-0, MTK–Kazincbarcika 1-0, Dorog–Ajka 0-3, Budafok–Soroksár 0-0, Mosonmagyaróvár–Siófok 0-1, DVTK–ETO FC Győr 3-1. A Békéscsaba–Tiszakécske mérkőzésre hétfőn kerül sor.

A 37. forduló további mérkőzései: Békéscsaba-Tiszakécske (május 15., hétfő, 20:00, élőben az M4 Sport csatornán).