Hatalmasat küzdöttünk, a második félidőben fordítottunk, így visszaléptünk a tabella élére!

Fotó: Fábián Laci/Szentlőrinc SE

Nagyon nehéz bajnokit nyert meg NB III-as csapatunk, amely a rivális Iváncsával szemben hátrányba került az első félidőben, de a szünet után megmutatta karakterét, és megfordította a meccset. Elképesztően fontos győzelem volt ez!

 

A mérkőzés előtt az Iváncsa állt jobban két ponttal, hiszen eggyel kevesebbet hibázott az eltelt 12 forduló alatt, mint mi. Épp ezért nagyon fontos volt számunkra ez a bajnokit: egyrészt vissza akartunk kerülni a tabella élére, másrészt hazai pályán meg akartuk mutatni, hogy igenis a miénk a jobb csapat!

Sajnos az első félidő nem a mi szájízünk szerint alakult. Nem tudtunk annyi nyomást helyezni ellenfelünkre, amennyit szerettünk volna, kevés helyzetet alakítottunk ki, miközben a vendégeknek akadt egy-két lehetőségük a gólszerzésre. A 30. percben Suszter László lövése után utat talált a labda a hálónkba, így hátrányba kerültünk (0-1) – mindenki tisztában volt vele, hogy így pokoli nehéz lesz nyerni.

A második játékrész során azonban megmutattuk, hogy milyen sok van bennünk! Teljesen más volt a csapat karaktere, aminek hamar meglett az eredménye: Rétyi Róbert kiharcolt egy büntetőt, amit értékesített is, ezzel pedig máris egyenlítettünk (1-1). Jócskán volt még vissza a meccsből, így aztán szurkolóink azért szorítottak, hogy meglegyen a második gólunk is, ami győzelmet ér. Mentünk is előre becsülettel, mindent megtettünk azért, hogy megszerezzük a három pontot. Érezhető volt, hogy fizikálisan is jobban bírjuk, ennek pedig idővel meglett az eredménye: már a hajrában jártunk, a 85. percnél tartottunk, amikor Hleba Tamás jobb oldali szögletét követően Sághy Félix érkezett a hosszún, és becsúszva a léc alá lőtte a labdát (2-1). Óriási volt az öröm a gól után, és a koncentráció is megmaradt a legmagasabb szinten, aminek köszönhetően 2-1 maradt a végeredmény – mindez pedig azt jelentette, hogy csapatunk megelőzte riválisát, és fellépett a dobogó tetejére!

Már csak ott is kell maradni, fiúk!

 

 

NB III. DÉL-NYUGATI CSOPORT 13. FORDULÓ:

Szentlőrinc–Iváncsa 2-1 (0-1)

Szentlőrinc: Héninger – Miklós P. (Mahler, 54.), Keresztes, Sághy, Németh M. – Medgyesi (Kiss K., a szünetben), Hleba, Kesztyűs – Grabant, Novák (Csörgő, 90.), Rétyi (Kiss-Szemán, 92.). Vezetőedző: Pichler Gábor

Iváncsa KSE: Varga Á. - Kasza, Törőcsik, Barta, Suszter, Székely, Kiatipisz, Aradi, Bányai, Vallejos, Madarász. Vezetőedző: Tóth András

Gólszerzők: Rétyi (54. perc – 11-esből), Sághy (85.), ill. Suszter (30. perc)

 

A 13. forduló eredményei: PTE-PEAC–MTK II. 1-1, Fehérvár II.–Paks II. 2-1, Érd–Dunaújváros 4-1, Kaposvár–Mohács 1-1, Nagykanizsa–Szekszárd 5-2, Dunaföldvár–Ferencváros II. 1-0, Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő–Bonyhád-Majos 0-1.