Hatalmasat küzdöttünk, győzelem lett az eredménye!

Fotó: Kurdi József

Nehéz helyzetben vártuk az ETO FC elleni hazai bajnokit, hiszen sérülés és betegség miatt az NB II-es keretünkből több játékosra sem számíthattunk. De nem sírtunk, nem nyafogtunk, inkább mindenki a maximumot nyújtotta, ami győzelmet eredményezett!

 

Furán hangzik, de kifejezetten jó volt hallani a sporttelep melletti parkolóknál segítséget nyújtó polgárőröktől, hogy a mérkőzés előtt fél órával már csak a közeli áruháznál lehet letenni az autót. Nagyon sokan voltak kíváncsiak erre a meccsre, a bejáratnál is tekintélyes sorban igyekeztek befelé a szurkolók – szerencsére nem volt különösebb fennakadás, gyorsan be lehetett jutni.

A felújított, megszépült sporttelepünkön most játszottuk az első tétmeccsünket, és játékosaink számára felemelő érzés lehetett látni a teli lelátókat, és a korlátnál is szép számmal ácsorgó drukkereket – remek volt a hangulat! Sajnos azt nem mondhatjuk, hogy csapatunknál is minden rózsaszín volt az utóbbi napokban. Sorra jöttek a rossz hírek, egymás után dőltek ki a játékosaink, s vasárnapra mindössze tizenhárom mezőnyjátékos és két kapus volt hadra fogható a felnőtt keretünkből. De nem sírtunk, nem nyafogtunk, mindenki csak arra koncentrált, hogy a maximumot hozzuk ki ebből a hazai mérkőzésből.

A rengeteg hiányzó miatt eléggé felforgatott kezdőtizeneggyel indítottuk a meccset: Harsányiból például jobb oldali védő lett, rögtön az első perctől a pályán volt a mindössze 19 éves Andrija Drljo, csakúgy, mint a néhány napja szerződtetett Szabó Máté. Jóformán alig ismerték egymást a srácok.

De ha valaki kellőképp akarja a sikert, a lehetetlenre is képes lehet! Csapatunk pedig nagyon akarta ezt a győzelmet, és mindent meg is tett azért, hogy megszerezze a három pontot. Nem sokat kellett várni arra, hogy fontos esemény történjen a meccsen, hiszen a vendégek már a 12. percben emberhátrányba kerültek: a gyorsvonatként közlekedő Drljót a győriek középpályása, Bagi rúgta fel gólhelyzetben, amiért rögtön piros lapot kapott. S ha ez nem lett volna elég, nem sokkal később Kovács Krisztián kért cserét sérülés miatt, az ETO-nak tehát hamar több problémája is akadt. Ám ez nyilván nem lett volna elég ahhoz, hogy nyerjünk – gólra volt szükség!

Az első félidőben sokáig csak körbelövöldöztük a vendégek kapuját, nem tudtunk ziccerbe kerülni. A 42. percben aztán megtört a jég: a nagyon agilisan futballozó Andrija Drljo kaparta ki saját magának a gesztenyét, egy szép egyéni akció végén hajszálpontosan lőtt a bal alsóba, megszerezve csapatunknak a vezetést! A félidőig más már nem igazán történt, így 1-0-s előnnyel mehettünk pihenőre.

A folytatásban bő húsz percig a mi akaratunk érvényesült, de a győriek állták a sarat, jól védekeztek, a távoli lövéseink pedig nem voltak elég pontosak. A két szélen továbbra is hatékonyan támadtunk, Drljo és Szabó Máté is bátran vállalkozott. Ám az ETO szép lassan megérezte, hogy emberhátrányban is lehet sansza a pontszerzésre! Az utolsó húsz-huszonöt perc ennek megfelelően nagyon izgalmasan alakult: az volt a kérdés, hogy egy második góllal eldöntjük-e a mérkőzést, vagy esetleg egyenlítenek a vendégek. Volt rá lehetőségük, de Fortuna ezúttal a mi kezünket fogta! A 67. és a 80. percben is Óvári lábában volt a gól, de szerencsére ott is maradt, mert a labda mindkétszer a kapufával találkozott, és nem a hálóval. Nagyon forró pillanatokat éltünk át, és ezzel még nem volt vége! A 90. percben ugyanis kecsegtető helyről szabadrúgáshoz jutott az ETO, Vitális nagyon jól lőtte el a labdát – ám Prokop résen volt, és jókora vetődéssel hárított.

Ez volt a vendégek utolsó lehetősége a gólszerzésre. Egy nagyon izgalmas, érdekes mérkőzésen végül 1-0-s győzelmet arattunk, ami jórészt az akarat és a szív diadala volt – nagyon jó volt látni, hogy mekkorát küzdenek, melóznak a srácok a pályán!

 

MERKANTIL BANK LIGA, 22. FORDULÓ:

Szentlőrinc – ETO FC 1-0 (1-0)

Szentlőrinc: Prokop – Harsányi, Hesz, Tamás L., Németh M. – Szabó M., Török, Biben – Drljo (Törőcsik, 70.), Grumics (Németh B., 79.), Kiss-Szemán (Slavonics, 92.). Vezetőedző: Marián Sluka

ETO FC: Fadgyas – Kovács K. (Kiss M., 25.), Csonka, Fodor, Forgács (Farkas, 72.) – Toma, Vitális, Bagi – Berki (Tuboly, a szünetben), Priskin, Óvári. Vezetőedző: Klausz László

Gólszerző: Drljo (42.)

Sárga lap: Biben (59.), Harsányi (64.), Szabó M. (85.), Kiss-Szemán (92.), Németh B. (95.), ill. Fodor (26.)

Kiállítva: Bagi (12.)