Hazai környezetben, szurkolóink segítségével ki kell harcolnunk a bentmaradást!

Felnőtt csapatunk a 2022/2023-as szezon utolsó mérkőzéséhez érkezett, amelynek nem akármekkora tétje van: a BVSC-Zugló elleni osztályozó visszavágóján ki kell harcolnunk az NB II-ben maradást!

 

Az osztályozós párharc első felvonása nem volt túl egyszerű számunkra, ugyanis elég balszerencsésen alakult a BSVC-Zugló otthonában lejátszott mérkőzés. Kezdődött azzal, hogy Pintér Ádám betegség miatt nem léphetett pályára, László Dávidot sérülés miatt már a 11. percben le kellett cserélni, Miroszlav Grumics pedig két akkora rúgást kapott az első félidőben, hogy a másodikra már nem mehetett vissza.

– Ezek a történések természetesen kihatottak a teljesítményünkre, a támadójátékunkban nem volt elég minőség – mondta megbízott vezetőedzőnk, Pichler Gábor. – Sajnos így nem tudtuk érvényesíteni azokat a dolgokat, amelyekkel előrébb járhat egy másodosztályú csapat a harmadik ligásnál. Pozitív, hogy nem kaptunk gólt az első mérkőzésen, a játékminőséget illetően azonban biztosan több kell majd a visszavágón.

A második meccsre most vasárnap, június 4-én 17.00 órától kerül sor, és nincs mit szépíteni, nincs mire várni, ezen a bajnokin a maximumot kell nyújtanunk! Örömteli hír, hogy mindenki bevethető lesz, nem mellesleg sokat segíthet, hogy szurkolóink ott lesznek a lelátón.

– Látszik, hogy a játékosaink átérzik, mi a tétje ennek a meccsnek. A héten egy-két taktikai finomítást átbeszéltünk, átvettünk, megfelelően felkészültünk ellenfelünkből. Hazai környezetben amolyan mindent vagy semmit mérkőzés előtt állunk: bízunk benne, hogy szurkolóink segítségével megnyerjük ezt a párharcot, és ennek köszönhetően bentmaradunk a másodosztályban! – tette hozzá Pichler Gábor.

Az időjárás-előrejelzések szerint vasárnap meleg, szép időnk lesz, így nincs akadálya annak, hogy sok szurkolónk jöjjön ki a sporttelepünkre – nagy szükségünk lesz rájuk, közösen kell kiharcolnunk a jó eredményt!

S hogy miként dől el a továbbjutás? Mint egy nemzetközi kupadöntőben: az első meccs döntetlen eredménye után amelyik csapat győz a másodikon, az nyeri a párharcot, döntetlen esetén hosszabbítás, majd ha az sem dönt, akkor tizenegyesek következnek.

 

Az osztályozós párharcok: Szentlőrinc–BVSC-Zugló (0-0), Iváncsa–HR-Rent Kozármisleny (1-0), Nyíregyháza–Veszprém (0-0).