Héninger Bendegúz célja ugyanaz, mint a miénk: az NB II-ben szerepelni!

Fotó: Kovácsevics Dusán/Szentlőrinc SE

Felnőtt csapatunk fiatal, ambiciózus kapust szerződtetett Héninger Bendegúz személyében, aki az előző évadban a bajnok Practical VLS Veszprém alapembere volt. Fiatal kora ellenére már közel 100 harmadosztályú meccset tudhat magáénak.

 

Egy Veszprémhez közeli településen, Peremartonban kezdett futballozni, majd hamar a megyeszékhely együtteséhez került. Tizenhat éves koráig az utánpótlásban pallérozódott, ezt követően a felnőtt csapatnál számítottak rá, ahol előbb második, majd első számú kapus volt az NB III-ban. A legutóbbi szezonban a Veszprém megnyerte a Nyugati csoportot, így osztályozót játszhatott, a Nyíregyháza elleni párharcot azonban – ha szorosan is – elbukta (összesítésben 1-0 lett a Nyíregyháza javára).

Mindez tehát azt jelenti, hogy bár fiatal, mindössze 20 éves kapus érkezett hozzánk, Héninger Bendegúz szagolt már némi puskaport.

– Nagyon örültem a Szentlőrinc megkeresésének, mert úgy érzem, itt minden adott ahhoz, hogy a szezon végén osztályt váltsunk, feljussunk az NB II-be! – fogalmazott Bendegúz, aki az előző két idényben 35-35 alkalommal volt kezdő a Veszprémben. – Nagyon szeretnék a másodosztályban védeni, remélem, hogy új csapatomnál ez mihamarabb megvalósul. Bízom benne, hogy sok időt töltök majd a pályán, aminek köszönhetően tovább fejlődhetek, és persze szeretném jó teljesítménnyel segíteni a Szentlőrincet abban, hogy elérje célját.

Sok sikert kívánunk szentlőrinci színekben, Bendegúz!