Hiába vezettünk, a második félidőben fordított és nyert a Budafok

Fotó: Fábián László/Szentlőrinc SE

Újabb fontos mérkőzésen maradtunk pont nélkül: a bentmaradásért zajló harcban riválisunknak számító Budafok ellen hazai pályán hamar előnybe kerültünk, de végül egyetlen pontot sem szereztünk. 

 

Pokoli nehéz meccs lesz, mindenki tisztában volt vele. Ahogy mi, úgy a Budafok is az életéért küzd, mindkét csapat szeretne bentmaradni, ebben a versenyfutásban pedig az ilyen egymás elleni mérkőzés rendkívül fontos.

A vendégek jól kezdtek, alaposan ránk ijesztettek, de Bakti lövésénél szerencsére résen volt Bese Balázs. Mi megúsztuk, a Budafok nem: nem sokkal később nagyon szép támadást vezettünk, aminek a végén Rétyi Róbert a kapu bal oldalába lőtte a labdát, vagyis megszereztük a vezetést (1-0)! Sínen voltunk!

A folytatásban kifejezetten érdekes mérkőzést láthattak a szurkolók, a vendégek ugyanis jöttek előre megállás nélkül, kellemetlen ellenfélnek bizonyultak, de ziccerig nem jutottak. Mi kevesebbszer jutottunk el a budafoki kapu közvetlen közelébe, akkor viszont nagyon közel jártunk az újabb gólhoz: Pintér gyönyörű lövése gólt érdemelt volna, de Gundel-Takács megakadályozta, hogy megduplázzuk az előnyünket.

A szünetben a vendégek kettőt is cseréltek, mert tisztában voltak vele, hogy változtatniuk kell. Sajnos nagyon hamar siker koronázta az erőfeszítéseiket, Beke Péter ugyanis az 52. percben egyenlített (1-1) – ami felért egy hidegzuhannyal. Tudtuk, hogy az egy pont kevés, ezért a hátralévő időszakban mindent megtettünk azért, hogy ismét előnybe kerüljünk. Volt olyan időszak, amikor gyakorlatilag eltűnt a középpálya, mindkét csapat ment előre ezerrel, s a hajrához közeledve egyre inkább úgy tűnt, hogy mi kerekedünk felül. A vendégek mintha elfáradtak volna, így rendre odakerültünk a 16-osukra, többször is megpróbáltuk a kapuba juttatni a labdát, de egyszer sem jártunk szerencsével. A túlsó oldalon viszont újfent nem figyeltünk eléggé Bekére, a kiválóan futballozó csatár nagyon jó ütemben indult be, és hidegvérrel használta ki a lehetőségét: a kapu bal alsó sarkába lőtte a labdát (1-2).

Nem hittük el, hogy ez megtörténhet! A hátralévő percekben minden mindegy alapon mentünk előre, de ekkor már semmi sem jött össze. A vendégek kihúzták ezt a rövid időszakot, 2-1-re győztek, és ezzel nagyon értékes három pontot szereztek.

 

 

MERKANTIL BANK LIGA, 25. FORDULÓ:

Szentlőrinc–Budafoki MTE 1-2 (1-0)

Szentlőrinc: Bese – Török, Tamás L., Keresztes, László D. (Farkas, 77.) – Radosevics (Múcska, 77.), Kesztyűs, Daróczi – Pintér (Mahler, 85.), Novák (Taipi, 69.), Rétyi. Vezetőedző: Jeremiás Gergő

Budafoki MTE: Gundel-Takács – Horgosi, Jagodics, Fótyik – Bíró (Györgyi A., 69.), Soltész, Adorján, Oláh (Németh, 34.), Kalmár (Horváth O., a szünetben) – Beke II Péter (Nándori, 86.), Bakti (Vasvári, a szünetben). Vezetőedző: Mátyus János

Gólszerzők: Rétyi (12.), ill. Beke II Péter (52., 85.)

 

Percről percre:

3. perc: Oláh lőtt kapura 20 méterről, a középre tartó labdát Bese magabiztosan fogta.

6. perc: Ziccerük volt a vendégeknek: Beke adta be jobbról a labdát, Bakti lövését Bese bravúrral védte.

12. perc: Pintér passzolt a védők között beinduló Rétyihez, aki 13 méterről gyönyörűen helyezett a kapu bal oldalába (1-0).

15. perc: Soltész 21 méterről jócskán a kapu fölé lőtt.

28. perc: Beke tűzte kapura a labdát 18 méterről, Besének nem okozott gondot a próbálkozás.

35. perc: Gyönyörű szentlőrinci támadás ment végig a pályán, aminek a végén Pintér a 16-oson belől a bal lábára tette a labdát, majd 15 méterről a jobb felsőt vette célba – be is talált volna, ha Gundel-Takács nem üti szögletre hatalmas bravúrral.

43. perc: Németh Márió végzett el egy szabadrúgást a jobb oldalon, az élesen kapu elé lőtt labdát Beke előrevetődve fejelte kapura, Besének minden tudására szüksége volt ahhoz, hogy védjen.

44. perc: Pintér passzolt Radosevicshez, aki jobbról, 14 méterről a kapu jobb oldala mellé csavart.

52. perc: Németh Márió viharzott el a bal oldalon, pontosan adott középre, Beke pedig kiválóan érkezett középen – Bese még beleért a lövésébe, de a labda így is a bal alsó sarokban kötött ki (1-1).

55. perc: Fótyik vágta a labdát közelről a jól kimozduló Besébe, akiről szögletre pattant. A sarokrúgást követően Horgosi próbálkozhatott, a lövésébe belelépett egy védő, így a labda nem sokkal suhant el a bal kapufa mellett.

60. perc: Beke került helyzetbe, 13 méterről leadott erős lövése után Bese a léc fölé ütötte a labdát.

61. perc: Soltész fordulásból, ballal lőtt, Bese magabiztosan védett.

64. perc: Radosevics 16 méterről leadott bombájába belelépett egy vendégjátékos, a felperdülő labda a jobb alsó sarok mellett ment ki az alapvonalon túlra.

74. perc: Rétyi kapott jó labdát, visszagurított a középen érkező Daróczihoz, aki 18 méterről csúnyán a kapu fölé durrantott.

76. perc: Daróczi bal oldali szögletét követően Radosevics fejelt – a gyenge próbálkozás után Gundel-Takács kezei között kötött ki a labda.

77. perc: Rétyi 13 méterről kapura tűzte a labdát, sajnos nem volt elég pontos a próbálkozás, Gundel-Takács védett, a kipattanót pedig az egyik védő kivágta.

80. perc: Rétyi 17 méterről leadott lövése után a labda nem sokkal tévesztette el a bal felső sarkot.

83. perc: Pintér cselezett jobbról befelé, 17 méterről ballal tüzelt, de nem találta el a kaput.

85. perc: Vasvári remek passzával Beke lépett ki, majd balról nagyon szépen a hosszú alsóba helyezett (1-2).

 

A 25. forduló eredményei: Soroksár–Szombathelyi Haladás 4-0, Kazincbarcika–DVTK 1-0, Gyirmót FC Győr–HR-Rent Kozármisleny 2-0, Dorog–Békéscsaba 1-1, Tiszakécske–ETO FC Győr 0-2, Ajka–Nyíregyháza 4-1, PMFC–Csákvár 1-1, MTK–Mosonmagyaróvár 1-0.

A 25. forduló további mérkőzései: Szeged-Siófok (2023.02.27, 19:00, élőben az M4 csatornán)