Hibátlanul kezdtük a tavaszt: hatot lőttünk a Fehérvárnak!

Fotó: Fábián Laci/Szentlőrinc SE

Vasárnap délután élvezetes, jó játékkal ajándékozta meg csapatunk a szurkolókat: gyönyörű akciókat vezettünk, az ellenfélnek gyakorlatilag nem adtunk lehetőséget, de mindenekelőtt lőttünk hat gólt! Így tovább, srácok!

 

A tavaszi szezon első bajnokiján nem sok hiányzott ahhoz, hogy két percen belül gólt szerezzünk, de Novák Zsombor próbálkozását még megúszták a vendégek. A folytatásban azonban nem volt szerencséjük! A 12. percben még nem adott büntetőt Práth Dávid játékvezető Helesh Yaroslav buktatásánál, három minutummal később azonban befújta a tizenegyest, miután Pataki Bence ellen szabálytalankodtak a 16-oson belül. A labda mögé a sértett állt oda, és a jobb alsóba lőtte (1-0).

A vezetés tehát megvolt, miként az is, hogy folyamatosan mi irányítottunk, domináltunk, és ha kellett, türelmesen járattuk a labdát. No meg veszélyes támadásokat is vezettünk, s miután a 37. percben Miklós Pétert buktatták a büntetőterületen belül, jöhetett az újabb tizenegyes: ezt Kiss Krisztián értékesítette (2-0). A szünetig még Pataki is betalálhatott volna fejjel, valamint Helesh is közel volt a gólhoz, de meg kellett elégednünk a kétgólos előnnyel.

Nem sokáig kellett várnunk a harmadikra! Szurkolóink természetesen nagyon élvezték, hogy a második félidőben minden úgy ment tovább, mint az elsőben: a 49. percben Kiss Krisztián lépett ki a védők között, és magabiztosan lőtt a kapuba (3-0). Hat perccel később már 4-0-ra vezettünk, ugyanis Pataki Bence is belőtte saját maga második gólját – így a Kiss–Pataki „meccs” 2-2-re állt. Aztán Kiss Krisztián nyert, mert a 71. percben hatalmas gólt lőtt! Tényleg öröm volt nézni, amit a fiúk a pályán produkálnak, mindenki hozzátette a magáét, aminek kiütéses győzelem lett az eredménye. A 79. percben Keresztes Bence révén hatra nőtt az előnyünk, és lehetett volna hét, nyolc is közte, de azért minden tényleg nem jöhetett össze.

Tökéletes volt ez a tavaszi kezdés, bízunk benne, hogy a folytatásban is jönnek majd a győzelmek! Szép volt, fiúk!

 

NB III. DÉL-NYUGATI CSOPORT, 18. FORDULÓ:

Szentlőrinc – Fehérvár FC II. 6-0 (2-0)

Szentlőrinc: Szmola – Miklós P., Sághy (Keresztes, a szünetben), Tamás L., Kiss-Szemán – Kiss K., Kesztyűs (Hleba, a szünetben), Múcska (Medgyesi, 82.) – Pataki (Csörgő, 76.), Novák Zs., Helesh (Szabó Z., 66.). Vezetőedző: Pichler Gábor

Fehérvár FC II.: Gergely R. – Virágh (Magyar, 84.), Husvéth, Polényi, Gajdóczi (Lieber, a szünetben) – Balla, Rétfalvi – Csepregi, Ambach (Balogh, 66.), Bertók (Veszeli, 66.) – Cserkuti-Németh (Gosztonyi, 66.). Vezetőedző: Imrik László

Gólszerzők: Kiss K. (38. – 11-esből, 49., 71.), Pataki (16. – 11-esből, 55.), Keresztes (79.)

 

A 18. forduló eredményei: Ferencváros II.-Bonyhád-Majos 1-2, Paks II.-Iváncsa 0-2, Dunaföldvár-Mohács 3-1, Gárdony-Kaposvár 1-6, Nagykanizsa-Dunaújváros 4-1, PEAC-Érd 2-0, Szekszárd-MTK II. 1-2.