Holnap mindenkinek meg kell feszülnie a győzelemért!

Az utolsó, vagy talán az utolsó utáni lehetőséget ragadhatja meg vasárnap délután (17.00) NB II-es csapatunk, amely a Tiszakécske ellen játszik nagyon fontos bajnokit. Nincs kecmec, győznünk kell annak érdekében, hogy reális esélyünk legyen a bentmaradásra!

 

A Soroksár elleni idegenbeli bajnokit követően, amelyet csütörtökön 2-0-ra elveszítettünk, edzőt váltottunk, Domján Attila búcsúzott, a helyét az eddigi másodedzőnk, Pichler Gábor foglalta el a kispadon. Nem kérdés, nála jobban kevesen ismerik NB II-es csapatunkat, bízunk benne, hogy ez most aranyat, jobban mondva bentmaradást ér!

Persze pokoli nehéz feladata lesz neki, és a csapatnak is. Már csak négy forduló van hátra a bajnokságból, ennyi idő alatt kell legalább osztályozós helyre kapaszkodnunk. Az biztos, hogy van bennünk annyi, hogy ezt kiharcoljuk, elég arra gondolnunk, hány hazai (és idegenbeli) meccsen voltunk jobbak ellenfelünknél, csak éppen bőkezűen elszórtuk a lehetőségeket, kihagytuk a tizenegyeseket, olykor pedig a szerencse sem állt mellénk. Holnap viszont nincs pardon, meg kell vernünk a 11. helyen álló, nálunk 10 ponttal többet gyűjtött Tiszakécskét!

– Az edzőváltás óta eltelt másfél nap nagyon rövid idő, elsősorban a fejekben próbáltunk rendet tenni – fogalmazott megbízott vezetőedzőnk, Pichler Gábor. – Vissza akarunk nyúlni olyan dolgokhoz, amelyek korábban működtek, s amelyekkel sikeresek voltunk. Továbbá fontos megtalálni azokat a játékosokat, akikkel harcba lehet menni ezen a mérkőzésen! A Tiszakécske racionális, hatékony futballt játszik, nagyon nehéz meccs vár majd ránk. De nekünk jelen helyzetünkben teljesen mindegy, ki az ellenfelünk, mindenképpen győzelemre kell törekednünk. Ez az utolsó utáni lehetőség arra, hogy megmutassuk, ott a helyünk ebben az osztályban, úgyhogy mindenkinek meg kell feszülnie a sikerért!

A Tiszakécske a legutóbbi négy bajnokijából hármat megnyert, vagyis jó passzban van. A legutóbbi fordulóban, csütörtökön óriási meglepetésre az MTK-t gyűrte le hazai pályán 1-0-ra – reméljük, ezzel el is lőtte minden puskaporát!

 

A 35. forduló programja: Szentlőrinc–Tiszakécske (április 30., vasárnap, 17.00), Budafok–Szombathelyi Haladás, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Kazincbarcika, Gyirmót FC Győr–PMFC, Dorog–Soroksár, Békéscsaba–Siófok, Mosonmagyaróvár–ETO FC Győr, HR-Rent Kozármisleny–Nyíregyháza, MTK–Ajka, DVTK–Csákvár.