Ilyen a futball: nem volt szerencsénk

Fotó: Kurdi József

Sajnos megszakadt NB II-es csapatunk győzelmi sorozata hazai pályán, a Tiszakécskei LC az utolsó pillanatban szerzett góllal elvitte tőlünk mindhárom pontot. Abszolút nem érdemeltünk vereséget vasárnap.

 

Nagyon szép sorozatot produkáltunk tavasszal hazai pályán, hiszen mindhárom bajnokinkat megnyertük: sorrendben az ETO-t, a Békéscsabát és a Szegedet is legyőztük. Arra készültünk, hogy kiharcoljuk a negyedik sikert is, a Tiszakécske ellen ez nem tűnt lehetetlen küldetésnek.

Bő negyedórával a mérkőzés kezdete után már pontosan tudtuk, hogy pokoli nehéz lesz nyerni. Gyurján harcolt ki tizenegyest a vendégeknek, amit Beliczky a kapuba vágott, így máris hátrányban voltunk (0-1). Jó volt látni, hogy egy pillanatra sem roppantunk meg, s postafordultával válaszolhattunk volna, de sajnos Jancsó elhibázta a ziccert. Hasonlóan nagy helyzetet az első félidőben már nem tudtunk kidolgozni, a vendégek masszívan védekeztek, nehezen tudtuk feltörni a védelmüket.

A második félidőben aztán eléggé egyirányúvá vált a forgalom a pályán, folyamatosan támadtunk, de hiába igyekeztünk, csak nem akart összejönni az egyenlítés. Szerencsére nem vártunk arra, hogy ziccerbe kerüljünk, hanem távolról is tüzeltünk becsülettel, ami meghozta a gyümölcsét: már Török lövése is gólt érdemelt volna, Szabó Máté hajszálpontos bombája után pedig végre a kapuban kötött ki a labda – ezt nem védhette Holczer (1-1).

Megvolt tehát az egyenlítés, mentünk tovább a győzelemért. Amikor a 89. percben ígéretes helyről szabadrúgáshoz jutottunk, mindenki Drljo lábában bízott, de ezúttal nem működött jól a balos. Nagy kár érte! A kétperces hosszabbítás végén pedig jött a feketeleves: Kalmár ügyeskedett a bal oldalon, mindenki kiabálta, hogy ne engedjék beadni, mégis középre lőhette a labdát, ami valami fondorlatos úton mindenki mellett elgurult, megtalálta Kiprichet, aki ezzel a névvel 3 méterről nem hibázhatott (1-2). Nem sokkal később a játékvezető lefújta a meccset, játékosaink közül pedig többen is a földre rogytak – óriási volt a csalódottság.

 

MERKANTIL BANK LIGA, 28. FORDULÓ:

Szentlőrinc – Tiszakécskei LC 1-2 (0-1)

Szentlőrinc: Prokop – Farkas M., Hesz, Tamás L., Nagy B. – Török, Biben (Németh B., a szünetben) – Harsányi (Drljo, 69.), Jancsó (Törőcsik, 82.), Szabó M. – Grumics (Rétyi, 69.). Vezetőedző: Marián Sluka

Tiszakécske: Holczer – Balázs B., Csáki, Máté Zs., Uzoma (Farkas N., a szünetben) – Gyurján, Erdei, Marsa (Pongrácz, 69.), Kosznovszky (Benke, 50.) – Beliczky (Kalmár, 82.), Simon M. (Kiprich, 50.). Vezetőedző: Visinka Ede

Gólszerző: Szabó M. (79.), ill. Beliczky (18. – 11-esből), Kiprich (92.)

Sárga lap: Harsányi (10.), ill. Uzoma (19.), Benke (59.), Kiprich (72.), Gyurján (74.)

 

PERCRŐL PERCRE:

14. perc: Harsányi ívelt be balról veszélyesen egy szabadrúgást a kapu elé, Holczer résen volt, és az érkező Grumics elől kipaskolta a labdát.

18. perc: Gyurján tört be a 16-oson belülre, ahol Tamás László szabálytalankodott vele. A megítélt büntetőt Beliczky végezte el, aki a jobb alsóba lőtt (0-1).

22. perc: Ziccert hibáztunk! Jancsó kapott kiváló indítást, jobb lábbal gyönyörűen vette le a labdát, ezzel becsapta védőjét, majd 5 méterről, senkitől sem zavartatva ballal csúnyán a kapu mellé durrantott.

30. perc: Harsányi lőtt 17 méterről, a kapu közepébe tartó labda nem okozott gondot Holczernek.

33. perc: Simon Márk tört kapura, majd 18 méterről a jobb alsó sarok mellé lőtt.

44. perc: Beliczky balról, 15 méterről a kapu jobb oldala mellé durrantott.

48. perc: Beliczky kiszorított helyzetből az oldalhálóba talált.

55. perc: Szabó Márk készítette vissza a labdát Farkasnak, akinek a próbálkozását blokkolta egy vendégvédő.

57. perc: Beliczky lőtt 18 méterről, Prokop a léc fölé ütötte az erős löketet.

59. perc: Erdei bal oldali szöglete a kapura csavarodott, Prokop kiütötte a labdát, ami pont a vendégjátékosokhoz került, de aztán gól helyett szabálytalanság miatt kifelé következett szabadrúgás.

73. perc: Török tört előre, majd 21 méterről nagy löketet küldött kapura, Holczer a jobb alsó sarok elől piszkálta ki a labdát.

73. perc: Németh Barnabás lőtt félfordulatból kapura, a labda a mögötte álló védő kezéről vágódott le, de Gaál Ákos játékvezető nem látott szabálytalanságot.

79. perc: Szabó Máté kapta meg a labdát, kapura fordult vele, majd 18 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (1-1).

89. perc: Drljo ígéretes helyzetből, szabadrúgásból csúnyán a kapu fölé lőtte a labdát.

91. perc: Drljo lőtt jobbról az oldalhálóba.

92. perc: Kalmár lőtte be balról laposan a kapu elé a labdát, ami mindenkin túljutott, így aztán Kiprichnek nem volt nehéz dolga, 3 méterről az üres kapuba passzolt (1-2).

 

A 28. FORDULÓ EREDMÉNYEI: Budaörs–Dorog 3-0, Ajka–III. Ker. TVE 1-1, Siófok–PMFC 0-0, DVTK–Békéscsaba 3-4, Csákvár–Nyíregyháza 2-3, Kecskemét–Szolnok 0-0, Soroksár–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 2-2, Vasas–ETO FC 2-0.