Ismét kikaptunk, és ezzel benne vagyunk a kiesés elleni harc sűrűjében!

Úgy kellett volna már csapatunknak egy győzelem, mint egy falat kenyér, de nemhogy három pontot, egyet sem szereztünk a Csákvár elleni hazai bajnokin. Volt kihagyott büntető, elmaradt büntető, szép gólok, kiállítás – csak éppen lőrinci győzelem nem volt.

 

Zsinórban három vereség és öt nyeretlen bajnoki után nagyon kellett volna már egy győzelem. Tisztában volt ezzel mindenki, jól is dolgoztak a srácok a héten, már csak az eredménynek kellett volna jönnie a pályán.

De most sem jött.

Pedig olyan ellenfelet fogadtunk, amelyet otthon le kell győzni, ha bent akarunk maradni. A Csákvár ugyanis szintén az életéért küzd, ráadásul három ponttal mögöttünk állt a tabellán – vagyis abszolút verhető ellenfélnek tűnt.

Nekünk azonban nem jön össze semmi az utóbbi hetekben. Mintha megátkoztak volna bennünket. Pedig jól kezdtük ezt a meccset, s ha a 7. percben Sipos Tamás játékvezető büntetőt ítél a javunkra, talán a vendégek sem reklamáltak volna. De nem adott tizenegyest. Nem sokkal később jött az első intő jel egy csákvári ziccer képében, amit még megúsztunk, a következőnél azonban már nem volt szerencsénk, Kártik nem hibázott (0-1). Hátrányba kerültünk, ami nem sok jót ígért.

Az első félidő további részében tettük a dolgunkat becsülettel, de helyzeteket nem igazán tudtunk kialakítani. Aztán az utolsó percben csak sikerült, hiszen a Török elleni szabálytalanság miatt büntetőt kaptunk – Harsányi viszont nem tudta belőni a labdát a kapuba, Auerbach nagyot védett. Nem hittünk a szemünknek!

A szünetben változtatott vezetőedzőnk, Marián Sluka, és egy védő helyett egy támadót hozott be, Hesz helyett Bányai érkezett. A cél egyértelmű volt, hiszen egyenlítenünk kellett. Hamar össze is jött, ráadásul egy gyönyörű góllal: Harsányi találata szenzációs volt, kár, hogy csak egyet ért. A második félidő elején végre ismét azt az akaratos Szentlőrincet láttuk a pályán, amely megannyi győzelmet ért el a korábbiakban, ám ennek a nekibuzdulásnak a végére egy újabb vendég találat tett pontot – nagy védelmi hiba végén Mim talált a kapunkban.

Itt pedig végképp megrogytunk. Nem sokkal később Törököt kiállította a játékvezető, emberhátrányban pedig nem sok esélyünk volt a pontszerzésre. A 89. percben ráadásul jött a kegyelemdöfés, Makrai lőtt egy szép szabadrúgásgólt, 1-3 lett a vége. Ezzel az eredménnyel pedig benne vagyunk a sűrűjében…

 

MERKANTIL BANK LIGA, 35. FORDULÓ:

Szentlőrinc – Aqvital FC Csákvár 1-3 (0-1)

Szentlőrinc: Prokop – Erdélyi, Keresztes (Nagy Zs., 71.), Hesz (Bányai, a szünetben), Tamás L., Harsányi – Szabó M. (Mucsányi, 83.), Grumics (Törőcsik P., 83.), Török – Drljo, Mervó (Rétyi, 71.). Vezetőedző: Marián Sluka

Aqvital FC Csákvár: Auerbach – Dulló, Vaskó, Karacs, László N. – Mészáros (Derekas, 56.), Ominger – Torvund (Tamás N., 56.), Kártik (Makrai, 80.), Baracskai (Mim, 56., Körmendi, 90.) – Molnár. Vezetőedző: Tóth Balázs

Gólszerzők: Harsányi (52.), ill. Kártik (21.), Mim (66.), Makrai (89.)

Sárga lap: Torvund (17.), Dulló (45.), Ominger (81.), Mim (83.)

Kiállítva: Török L. (73.)

 

PERCRŐL PERCRE:

7. perc: Karacs szabálytalankodott a 16-oson belül Szabó Mátéval, Sipos játékvezető nem adott tizenegyest.

11. perc: Keresztes löbbölése után Török jobbról, éles szögből lőtt – nem volt veszélyes kísérlet.

16. perc: Molnár Rajmund hámozta át magát ügyesen a védőkön, ziccerbe került, de 6 méterről leadott lövését Prokop bravúrral védte.

18. perc: Drljo cselezett befelé a jobb szélről, majd a tizenhatos sarkától ballal tekert a hosszú alsó felé, Auerbach azonban fogta a takarásból érkező lövést.

21. perc: Baracskai rohant el a jobb szélen, lapos centerezése Torvundot találta meg, aki visszakészítette a labdát Kártik elé, a csákvári támadó pedig 12 méterről jobb külsővel a bal alsó sarokba helyezett (0-1).

40. perc: Drljót könyökölte állon Karacs a 16-oson belül, de a játékvezető műesésért a hazai játékost dorgálta meg.

45. perc: Török Lászlót rúgta fejbe Dulló a 16-oson belül, Sipos Tamás ezúttal büntetőt ítélt. Harsányi állt a labda mögé, a kapu bal oldalát célozta meg, de a félmagasan érkező labdát Auerbach kivédte.

47. perc: Bányai kapott jó labdát, de 15 méterről, jobbról a bal kapufa mellé durrantott.

52. perc: Harsányi indult meg balról befelé, a 16-os sarkának közeléből pedig hatalmas gólt lőtt a bal felső sarokba (1-1)!

61. perc: Molnár lépett ki két védő között, és a jobb kapufát találta telibe.

66. perc: Figyelmetlen volt a védelmünk, a 16-oson belül nyugodtan keresztbe lehetett passzolni a labdát Mimhez, aki senkitől sem zavartatva 5 méterről a kapuba vágta (1-2).

73. perc: Molnár került volna gólhelyzetbe, Török még a 16-oson kívül szabálytalankodott, amiért piros lapot kapott.

78. perc: Kártik kapott remek labdát, de éles szögből ellőtte a kapu előtt.

89. perc: Szabadrúgást kapott a Csákvár mindössze 19 méterre a kapunktól, Makrai pedig nagyon szépen kilőtte a bal felső sarkot (1-3).

 

A 35. FORDULÓ EREDMÉNYEI: III. Ker. TVE–PMFC 3-0, Békéscsaba–ETO FC 2-3, Budafok–Nyíregyháza 0-0, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Szolnok 2-1, Dorog–Kecskemét 0-3, Tiszakécske–Siófok 0-2, Budaörs–DVTK 2-1, Soroksár–Ajka 1-3.