Itt a nagy lehetőség az első győzelemre!

Öt forduló után is veretlen csapatunk az NB II-ben, a 12. helyen állunk, vagyis a középmezőnyhöz tartozunk. Egyvalami hiányzik csak, mégpedig az első győzelem – bízunk benne, hogy most vasárnap, a III. Ker. TVE elleni hazai (kaposvári) meccsen ezt is kipipáljuk!

 

 

Legutóbb Békéscsabáról tértünk haza ponttal, már meg sem lepődtünk rajta, hogy eggyel. Csapatunk ugyanis abszolút ráállt a döntetlenekre a 2021/2022-es szezonban: eddig mind az öt bajnokinkon ikszeltünk.

Természetesen szép dolog, hogy senki sem tudta két vállra fektetni a Szentlőrincet, ugyanakkor mi is tisztában vagyunk vele, hogy harmincnyolc döntetlennel például nem mennénk sokra – az előző szezonban mondjuk bent lehetett vele maradni. Az tény, hogy veretlenség ide vagy oda, ha a száraz pontszámokat nézzük, két győzelemmel és három vereséggel is előrébb állnánk, mint most az öt döntetlenünkkel.

Úgyhogy, nincs más hátra, most vasárnap meg kell szereznünk az első győzelmünket. Nem kérdés, jó esélyünk van arra, hogy ezt megvalósítsuk, elvégre az újonc III. Ker. TVE együttesét fogadjuk, amely mögöttünk áll a tabellán, ám mindenki tisztában van azzal, hogy egyetlen meccsen, egyetlen ellenféllel szemben sem adják olcsón a pontokat. Ráadásul a fővárosiak mintha kezdenék elkapni a fonalat, három vereség után megverték a Tiszakécskét, majd döntetleneztek a Haladással.

Érdekesség, hogy a III. Ker. TVE csapatában több olyan játékos is akad, akik sokat futballoztak az élvonalban. Nem mai gyerek már Bori Gábor, Remili Mohamed és Rajczi Péter sem, de azért nagyon észnél kell lenni, ha ők is a pályán vannak.

– A leendő ellenfelünk egy veszélyes, motivált csapat, amelyben több rutinos futballista is található. Modern focit játszik, sokat birtokolja a labdát. Nem lesz könnyű ellenük, de ebben az osztályban egyik meccs sem könnyű – fogalmazott vezetőedzőnk, Marián Sluka, majd így folytatta: – A játékosainkon nem érzem, hogy idegeskednének az eddig elmaradt első győzelem miatt, de nem is kell, mert összességében jó irányba haladunk. Valami még hiányzott ahhoz, hogy nyerjünk, de látni kell, hogy tele vagyunk újoncokkal, jelentős változások voltak a keretben. A héten azt láttam a fiúkon, hogy még inkább motiválja őket az, hogy végre megszerezzék az első sikert: megvan számukra a következő cél! Továbbra is ugyanolyan koncentrációval kell futballozniuk, mint eddig, higgadtnak, türelmesnek, alázatosnak kell maradniuk, és akkor annak meglesz az eredménye!

Jó hír, hogy felépült sérüléséből Hajagos Tamás, és meggyógyult Tamás László is, így ők visszatérhettek a csapatba. A vasárnapi mérkőzésen csak Ujvárosi Ádámra nem számíthatunk.

A 6. forduló programja (augusztus 29.): Szentlőrinc–III. Ker. TVE (Kaposvár, 17.30), DVTK–PMFC, Soroksár–Nyíregyháza, Budaörs–Békéscsaba, Siófok–Budafok, Vasas–Kecskemét, Ajka–ETO FC Győr, Szombathelyi Haladás–Szeged-Csanád Grosics Akadémia, Tiszakécske–Dorog. A Csákvár–Szolnok mérkőzésre október 20-án kerül sor.