Itt az ideje idegenben pontokat szerezni!

Fotó: Kurdi József

A négy tavaszi forduló alatt hat pontot szereztünk. Mindkét sikerét otthon érte el NB II-es csapatunk, tehát idegenben eddig még nem termett babér: itt az ideje, hogy vendégként is eredményesek legyünk, nyerni szeretnénk a III. Ker. TVE otthonában!

 

Az előző fordulóban nagyon fontos győzelmet arattunk, hiszen olyan csapat ellen nyertünk, amely közvetlenül mögöttünk állt a tabellán. A Békéscsabát ennek köszönhetően kicsit leszakítottuk magunkról, s most ugyanezt kellene megtennünk soron következő ellenfelünkkel, a III. Ker. TVE együttesével is. A leendő vasárnapi házigazdák 25 pontjukkal a 15. helyet foglalják el, míg mi 30 ponttal a 11. pozícióban állunk, vagyis egy esetleges fővárosi siker esetén két pontra csökkenne a különbség. A célunk viszont az, hogy a jelenlegi öt pontból ma délutánra nyolc legyen!

– A játékosoknak el is mondtam, hogy már lement két idegenbeli mérkőzés, de nem szereztünk pontot, tehát valami hiányzott a játékunkból – fogalmazott vezetőedzőnk, Marián Sluka. – Nem volt ránk jellemző ősszel, hogy vendégként eredménytelenek vagyunk, úgyhogy ideje visszatérni arra az útra, amelyen akkor jártunk. Tudjuk, mi kell hozzá: kilencvenöt percen keresztül szervezetten, türelmesen kell futballoznunk, mindenkiben magas szinten kell lennie a belső motivációnak. Fontos mérkőzés előtt állunk, pontokra van szükségünk!

Az biztos, hogy a győzelem érdekében minden energiánkat mozgósítanunk kell, és tudásunk legjavát kell nyújtanunk, a III. Ker. TVE-t ugyanis nem könnyű legyőzni manapság. A négy tavaszi forduló során csak egyszer kapott ki, a Tiszakécskétől hazai pályán (mondjuk ez fájó vereség volt), legutóbb Szombathelyen verte a Haladást (ez pedig bravúr volt), továbbá ikszelt otthon a Szegeddel, idegenben pedig a Doroggal. Ellenfelünk legveszélyesebb játékosa Borvető Áron, aki kilenc találattal a 6. helyen áll az NB II. góllövőlistáján.

- Szeretnénk megismételni az előző heti teljesítményünket annak érdekében, hogy ponttal vagy pontokkal térjünk haza! A III. Kerületi TVE egy jó csapat, az őszi mérkőzésből nem szabad messzemenő következtéseket levonni, véleményem szerint ott nagyon rossz napot fogtak ki ellenünk – nyilatkozta belső védőnk, Keresztes Bence. - Ha mindenki azt a teljesítményt fogja nyújtani amire képes, akkor biztosak lehetünk a sikerben!