Itt az ideje revánsot venni az Ajkán az eddigiekért!

Nagyon fontos bajnoki előtt áll NB II-es csapatunk, amely vasárnap az Ajkával csap össze hazai pályán. Mindenképpen meg kell szakítanunk a rossz sorozatunkat, három vereség után jönnie kell egy győzelemnek! Meg tudjuk csinálni, ebben biztosak vagyunk!

 

Sajnos az utóbbi három fordulóban nagyon megállt velünk a szekér. Előtte volt három veretlen meccsünk, a hetedik helyen álltunk, hogy aztán jöjjön a siófoki 2-1-es vereség, majd a Soroksár elleni hazai 0-2, szerdán pedig Tiszakécskén maradtunk alul 2-1-re, s rögtön vissza is csúsztunk a tizenkettedik pozícióba.

Nagyon bízunk benne, hogy ez a rossz sorozat most vasárnap megszakad! Természetesen mindenki tisztában van vele, hogy az NB II-ben egyetlen meccs sem könnyű, egyik bajnokin sem adják ingyen a pontokat, ugyanakkor az mindig látszott, hogy a srácok hajlandóak mindent megtenni a sikerért – csak nem mindig társult eredmény az erőfeszítéseikhez.

Az biztos, hogy az Ajka ellen ismét apait-anyait bele kell majd adni. Leendő ellenfelünk ugyanis kezd magára találni, a legutóbbi három forduló során egyedül az MTK tudta legyőzni, ráadásul a bajnokaspiráns is csak nagy csatában 3-2-re, előtte 3-1-re nyert a Gyirmót otthonában, vagyis egyértelmű, hogy óriási harc várható vasárnap Szentlőrincen. A két csapatot jelenleg mindössze egyetlen pont választja el a tabellán, nekünk van eggyel több (20, ill. 19) – a 17. forduló után remélhetőleg négyre nő az előnyünk!

– Az Ajka az edzőváltás óta mást is játszik, mint korábban, úgyhogy azt mondtam a játékosaimnak, hogy nehezebb mérkőzésre számítok, mint amilyen a szeptemberi kupameccs volt, amelyen 3-0-ra kikaptunk – fogalmazott vezetőedzőnk, Jeremiás Gergő. – Más felfogásban futballozik leendő ellenfelünk, kemények, agresszívek, letámadnak. Hangsúlyozom ugyanakkor, hogy nekünk elsősorban magunkra kell koncentrálnunk, a céljaink változatlanok, tisztességesen felkészültünk, és otthon szeretnénk tartani mindhárom pontot!

Az előző három forduló eredménytelenségével kapcsolatban a szakvezető elmondta, természetesen rossz kimondani, hogy egymás után háromszor kikaptunk, de „akkor látnék többet ebbe a szériába, ha előtte nem láttam volna, mire képesek a játékosaink”. A játékminőség, az erőfeszítés most is megvan, de a futball lényege, a gól valahogy hiányzik. Ez egy ilyen időszak, azon kell dolgoznunk, hogy ez megforduljon.

– A tiszakécskei bajnokin is nagyon sokat tett azért a csapat, hogy ez megtörténjen, ennek volt köszönhető a szépítésünk. Csak ez az út létezik számunkra. Továbbra is a jó játékunkra kell támaszkodnunk, arra, amire képesek vagyunk, s ha ezt megtesszük, jönni fognak a jó eredmények – tette hozzá Jeremiás Gergő.

Az egymás elleni mérleg egyébként nem sok jót ígér, ha ebből indulnánk ki, le sem kellene játszani a vasárnapi bajnokit. Jó kérdés ugyanakkor, hogy például egy 2020-as eredménynek milyen relevanciája van most, 2022 őszén?! De a tények kedvéért: a két csapat négyszer találkozott egymással az NB II-ben, s mind a négy meccset az Ajka nyerte meg, a gólkülönbség 1-9. Abban feltétlenül bízhatunk, hogy minden sorozat megszakad egyszer!

Eredmények az elmúlt két szezonból:

2020/2021: Szentlőrinc–Ajka 0-1, Ajka–Szentlőrinc 4-0

2021/2022: Szentlőrinc–Ajka 0-1, Ajka–Szentlőrinc 3-1

 

A 17. forduló programja: Szentlőrinc–Ajka (november 13., vasárnap, 13.00), MTK–PMFC, Gyirmót FC Győr–Kazincbarcika, Mosonmagyaróvár–Szombathelyi Haladás, Budafok–Siófok, Békéscsaba–Soroksár, Dorog–Tiszakécske, DVTK–Nyíregyháza, HR-Rent Kozármisleny–ETO FC Győr, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Csákvár.