Jó eredménnyel szeretnénk búcsúzni!

Az utolsó fordulójához érkezett az NB II-es labdarúgó-bajnokság, csapatunk vasárnap Siófokon zárja a szezont. Bár a bentmaradás már megvan, nem vesszük félvállról ezt a mérkőzést sem – győzelemmel szeretnénk búcsúzni!

 

A tavaszi szezon során többször is téma volt, hogy jó lenne elkerülni egy Siófok elleni ki-ki meccset az utolsó fordulóban. Elkerültük: sem nekünk, sem a Balaton-partiaknak nem sorsdöntő már ez a bajnoki, hiszen mindkét csapat bentmaradt a másodosztályban.

Mindezek ellenére nyilván nem azért utazunk vasárnap Siófokra, hogy nulla ponttal térjünk haza, jó lenne szépen zárni ezt a szezont. Már csak azért is, mert a hétmeccses veretlenségi sorozatunkat – amellyel biztosítottuk az NB II-es tagságot – a legutóbbi két fordulóban két vereség követte.

– A bajnokságnak akkor lesz vége, ha lejátszották az utolsó fordulót, úgyhogy szép dolog, hogy három körrel a vége előtt már bentmaradtunk, de ez nem jelenti azt, hogy ezen a meccsen ne kellene mindent megtennünk a győzelemért! – fogalmazott vezetőedzőnk, Marián Sluka. – A legutóbbi két bajnokinkat elveszítettük, jó lenne, ha ez a sorozat nem folytatódna. Szeretnénk pontokat szerezni.

A csapat természetesen teljes értékű munkát végzett a héten is, igyekeztünk tökéletesen felkészülni erre a mérkőzésre. Az őszi szezonban 1-0-s győzelmet arattunk a Siófok ellen, a gólunkat Kovács Dávid szerezte. A két együttest jelenleg három pont választja el egymástól, a leendő házigazdák 44-gyel a 13., mi 41-gyel a 15. helyen állunk – ha nyerünk, pontszámban beérjük a siófokiakat, de nekik több győzelmük van, így előzni nem tudunk (ugyanakkor a Békéscsabát magunk mögé utasíthatnánk).

– Ugyanazt a szervezett, koncentrált játékot kell nyújtanunk, amit az utóbbi időszakban bemutattunk. Az biztos, hogy olyan játékosok is lehetőséget kapnak majd, akik eddig esetleg kevesebbet voltak a pályán. Remélem, mindenki átérzi, hogy ez a saját sorsát illetően is fontos meccs lehet: sokaknak lejár a szerződése, s akár ez a bajnoki is dönthet a sorsáról, a jövőjéről.

A bajnokság utolsó fordulója nagyon érdekesnek ígérkezik, hiszen most fog eldőlni, hogy ki lesz a bajnok, illetve melyik két csapat jut fel az élvonalba. A legjobb helyzetben a DVSC van, hiszen 77 ponttal a tabella élén áll, kétpontos előnnyel vezet a második Gyirmót FC Győr és a harmadik Vasas előtt. Mindkettőnek 75 pontja van, de a gyirmótiak eggyel több győzelmet szereztek eddig, vagyis esetükben egyszerű a képlet: a Vasasnak az utolsó körben több pontot kell gyűjtenie, mint riválisának, ha fel akar jutni. Vagy ki kell kapnia a Debrecennek…

Izgalmas vasárnap este lesz!

A 38. forduló programja (május 16., vasárnap): Siófok–Szentlőrinc, PMFC–Soroksár, Szolnok–Csákvár, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Kazincbarcika, Ajka–Nyíregyháza, Kaposvár–Dorog, Budaörs–DEAC, DVSC–Szombathelyi Haladás, Gyirmót FC Győr–Békéscsaba, Vasas–ETO FC Győr.