Jó lenne már legyűrni a Nyíregyházát!

Fotó: Kurdi József

A Győr ellen megszerezte első tavaszi győzelmét első csapatunk, amely most vasárnap a Nyíregyháza vendége lesz Balmazújvárosban. A másfél éve íródó NB II-es történetünk során még nem tudtuk két vállra fektetni a Spartacust, reméljük, holnap végre sikerül!

 

Hosszú útra indult ma felnőtt csapatunk, amely az NB II. 23. fordulójában a Nyíregyháza vendége lesz. Miután leendő házigazdánk új stadiont kap, annak elkészültéig kénytelen volt albérletbe vonulni, így a vasárnapi mérkőzésnek Balmazújváros ad majd otthont – csapatunk az éjszakát már ott is tölti a Hajdú-Bihar megyei városban.

A két csapat az elmúlt másfél évben háromszor találkozott egymással, és sajnos eddig egyszer sem termett nekünk babér, egyszer sem tudtuk begyűjteni a három pontot a Nyíregyháza ellen. Pedig többször is közel álltunk hozzá! Tavalyelőtt szeptemberben, NB II-es újoncként Kaposváron úgy kaptunk ki 2-1-re, hogy a 80. percben még mi szereztünk vezetést, majd tavasszal vendégként 0-0-ra végeztünk. A 2021-es ősz újabb döntetlent hozott, ismét Kaposváron fogadtuk a Spartacust, amely ellen megint megszereztük a vezetést a második félidőben, és aztán megint majdnem hoppon maradtunk – ellenfelünk az utolsó negyedórában fordított, viszont szerencsére Grumics az utolsó pillanatban kiegyenlített.

Legyőzni tehát egyelőre nem sikerült a Nyíregyházát, s ami biztos, hogy most is nagyon nehéz dolgunk lesz. A Feczkó Tamás által irányított Szpari nagyon jól kezdte a tavaszt, az első körben hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Tiszakécskét, majd hétfőn 2-1-re nyert a Szombathelyi Haladás otthonában. Ezzel a két sikerrel a kilencedik helyről felküzdötte magát a hatodikra (33 pont), míg mi a tizenegyedik pozícióból (27 pont) várjuk a vasárnapi ütközetet.

– Az ETO elleni bajnoki meccs előtt nagyon sok játékosunk dőlt ki betegség miatt, szerencsére azóta majdnem mindenki vissza tudott térni, így jóval szélesebb a keret – fogalmazott vezetőedzőnk, Marián Sluka. – Szükségünk is lesz mindenkire, mert egy nagyon masszív, jó csapattal találkozunk: a Nyíregyháza az ősszel egy ideig a tabella élén is állt, s bár később hullámvölgybe került, ettől még remek játékosokkal rendelkezik. Ráadásul jó formában is van, amit jelez a két tavaszi győzelme.

Természetesen a balmazújvárosi bajnokin az a célunk, hogy a Nyíregyháza ne szerezze meg zsinórban a harmadik tavaszi győzelmét, mi pedig ne üres kézzel zárjuk ezt a hosszú kirándulást.

– A győriek ellen kellő alázattal és akarattal futballoztunk, ezt kell továbbvinnünk! Még jobb döntéshozatalokra lesz szükség, és az egy-egy elleni párharcokban is keményen oda kell tennünk magunkat. Ha a meccs elejétől az utolsó pillanatig koncentráltak és szervezettek maradunk, lesz esélyünk a pontszerzésre – tette hozzá Marián Sluka.