Jobbnak bizonyult az Ajka

4-0-ás vereséget szenvedett csapatunk a Merkantil Bank Liga 5. fordulójában az FC Ajka otthonában.

 

Jól kezdte a találkozót együttesünk az elmúlt négy mérkőzéséből hármat megnyerő Ajka ellen. Az első 20 percben nem volt komolyabb helyzete az Ajkának, játékosaink tartották a labdát, igyekeztek kreatív megoldásokkal a kapu elé kerülni, sőt a 18. perchez közeledve a hazai kapus kiejtette a kezéből a játékszert, amire Kondor Kristóf csapott le, azonban hiába próbálta a hálóőr fölött átemelni, Horváth Tamás szögletre tudott menteni. Aztán a 23. percben jött a váratlan meglepetés: Rétyi Róbert a bal szélről tört befele, majd egy kényszerítő után 20 méterről megcélozta a kaput, azonban a lövés megpattant belső védőnk lábán és a kapu ellenkező részébe csorgott be a labda, mint ahova Slakta Balázs mozdult. Hét perccel később sajnos egy védelmi hiba miatt már kettőre tudta növelni előnyét a hazai alakulat Nagy Krisztián révén egy szöglet után.

Már a szünetben cserélt vezetőedzőnk, próbálta felfrissíteni az előrejátékunkat, de sajnos nem sikerült jó döntéseket hozni a támadóharmadban. Az 53. percben Rétyi Norbert megszerezte a második gólját, majd a 68. percben már mesterhármast jegyezhetett a 19 éves játékos.

Csapatunk jövő szerdán a Kaposvári Rákóczit fogadja 17:30-kor Kozármislenyben, majd vasárnap este 7 órai kezdettel a PMFC otthonában lépünk pályára a két hetes válogatott szünet előtt.

 

FC Ajka – Szentlőrinc 4-0 (2-0)

Merkantil Bank Liga, 5. forduló. Ajka, 2500 néző. Vezette: Kovács I. (Baghy, Sinkovicz). FC Ajka: Horváth D. – Kovács N., Heffler, Tar, Présinger – Kenderes (Irimiás, 34.), Tóth G. – Rétyi, Zsolnai (Zamostny, 65.), Soltész (Csizmadia, 85.) – Nagy K. Vezetőedző: Kis Károly. Szentőrinc: Slakta – Czuczi, Havas, Dulló, Nagy B. – Hleba – Sili (Vajda, 46.), Kapronczai (Törőcsik, 65.), Frőhlich (Lehoczky, 58.), Kovács D. – Kondor. Vezetőedző: Marián Sluka.

Gólszerző: Rétyi (23., 51., 68.), Nagy K. (30.).

 

További eredények az 5. fordulóból: Vasas – Haladás 2-2, DEAC – Nyíregyháza 1-0, Dorog – Győri ETO 2-0, Soroksár – Kazincbarcika 0-2, Gyirmót – DVSC 1-0, Kaposvár – Csákvár 2-2, PMFC – Békéscsaba 0-0, Szeged – Budaörs 0-2, Szolnok – Siófok 3-1.

Tabella állása: 1. Ajka 12 pont (14-3), 2. Gyirmót 12 pont (9-4), 3. DVSC 10 pont, ...15. Szentlőrinc 4 pont.

(Kép forrása: Pesthy Márton/Napló)