Jöhet a megyei rangadó – készen állunk!

Nem kell sokat várni a 2021/2022-es bajnoki szezonban a megyei rangadóra, már a második fordulóban összecsap NB II-es felnőtt csapatunk a PMFC-vel. A legutóbbi három idényben egyszer sem kaptunk ki a pécsiektől, amikor mi voltunk a pályaválasztók – bízunk benne, hogy vasárnap folytatódik a jó sorozatunk Kaposváron!

 

Bár a PMFC elleni bajnoki is csak egy a sok közül, mindenki tisztában van vele, hogy ebből a meccsből azért presztízst csinál mindkét oldal – akár tudatosan, akár tudat alatt. Mindenesetre nagyon jó érzés visszatekinteni az előző szezonokra, hiszen az utóbbi három hazai mérkőzésünk egyikét sem buktuk el a pécsiekkel szemben: a 2020/2021-es idényben 0-0-ra végeztünk Szentlőrincen, a 2019/2020-asban 2-1-re, a 2018/2019-esben pedig 3-1-re győztünk.

Az eredményekből is látszik, hogy nincs mitől tartanunk, képesek vagyunk arra, hogy pontot, pontokat szerezzünk a PMFC-vel szemben. Ráadásul számunkra jól kezdődött az új szezon, hiszen nem jöttünk haza üres kézzel Szolnokról: 1-1-re végeztünk az előző idény 9. helyezettjének otthonában. A Vas László irányította pécsiek ugyanakkor kellemetlen vereségbe futottak bele hazai pályán, 1-0-ra kikaptak a Szombathelyi Haladástól, így most mindenképpen javítaniuk kellene.

– Amit tavaly elértünk, miszerint szervezett legyen a csapat és végig koncentráljunk, azt viszontláttam a szolnoki szezonrajton – tekintett vissza az első fordulóban lejátszott bajnokira vezetőedzőnk, Marián Sluka. – Az első félidőben kicsit bátortalanok voltunk a támadójáték során, de a szünet után ebben előre tudtunk lépni.

Grumics révén Szolnokon vezetést szereztünk, sajnos nem sokkal később jött egy pontrúgás a hazaiaktól, amelynél nem figyeltünk eléggé. Ilyesmi a PMFC ellen biztosan nem fér majd bele.

– Nagyon kell majd koncentrálnunk az ilyen szituációknál! A következő lépésként pedig a támadó pontrúgásoknál is veszélyesebbnek kell lennünk!

A PMFC elleni bajnoki természetesen mindig plusz motivációt ad játékosainknak. De nincs is ezzel semmi gond, bízunk benne, hogy jól sül el, ha a csapat nagyon akarja a győzelmet!

– A megyei rangadó mindig presztízscsata. A rajton pontot szereztünk, jól szeretnénk folytatni, s azért dolgozunk, hogy a vasárnapi meccsen miénk legyen a három pont! Bizakodó vagyok, de nem csak ezt az egy meccset, hanem az egész szezont illetően is: úgy érzem, jó karaktereket, igazi csapatembereket igazoltunk, és remélem, hogy az elmúlt hetekben befektetett rengeteg munka megtérül a következő hónapokban!

A Szentlőrinc–PMFC bajnoki augusztus 8-án, vasárnap 17.30-kor kezdődik, a helyszín Kaposvár. Nagy szeretettel várjuk szurkolóinkat, szükségünk lesz rájuk!

A 2. forduló programja: Szentlőrinc–PMFC, Budaörs–Szolnok, Dorog–Békéscsaba, Ajka–Siófok, Kecskemét–Soroksár, Szombathelyi Haladás–ETO FC Győr, Tiszakécske–Nyíregyháza, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–III. Ker. TVE, Budafok–Csákvár, DVTK–Vasas.