Jön a következő nagy csata, újabb rangadó vár ránk!

Fotó: Kurdi József

A Dunaföldvár ellen idegenben aratott értékes győzelem után szombaton délután (16.00) ismét egy nagyon erős ellenféllel találkozunk: a 7. fordulóban a 4. helyen álló, hozzánk hasonlóan még veretlen Nagykanizsa lesz a vendégünk.

 

A múlt vasárnapi akadályt sikerrel vettük, hiszen idegenben nyertünk 1-0-ra egyik riválisunk, a Dunaföldvár ellen. Kellett ez a győzelem, mert nagyon úgy tűnik, óriási lesz a versenyfutás az első helyért – jelenleg az Iváncsának és nekünk egyaránt 16 pontunk van.

– Az előző mérkőzésen az eredménnyel elégedett voltam, a mutatott játékkal nem igazán – fogalmazott vezetőedzőnk, Pichler Gábor. – A támadójátékunkban nem volt elég minőség, épp ezért nagy szükségünk volt egy olyan egyéni extra megmozdulásra, ami végül eldöntötte ezt a meccset. Nagyon értékes volt számunkra ez a győzelem, ennek köszönhetően pozitív hangulatban tudtunk készülni az elmúlt napokban az előttünk álló feladatra.

A héten a legfontosabb feladat az volt, hogy játékosainkat megfelelően felfrissítsük, az erőltetett menet után rendezzük egy kicsit a sorokat, emellett természetesen átvettünk jó néhány taktikai elemet is. Az biztos, hogy tudásunk legjavára lesz szükség a holnap délutáni hazai bajnokin, ugyanis erős ellenféllel nézünk majd farkasszemet: a Nagykanizsa hat forduló után is veretlen (igaz, három döntetlenje is van, vagyis jó néhány pontot elhullajtott már), ráadásul mindössze egyetlen gólt kapott! Nem mellesleg a vezetőedző az a Gombos Zsolt, aki néhány évvel ezelőtt nálunk irányította a felnőtt csapatot, így pontosan tudja, mi várhat majd rájuk Szentlőrincen.

– A Nagykanizsa már a nyáron kimondta, hogy meg akarja nyerni a bajnokságot, és fel akar kerülni a második vonalba, ennek megfelelően igyekeztek igazolni. A szezon elején azonban elhullajtottak néhány pontot, emiatt lépéshátrányba kerültek, többek között velünk szemben is. Épp ezért biztos vagyunk benne, hogy nagyon motiváltan lépnek majd pályára ellenünk, nem nagyon hibázhatnak. De ugyanez igaz ránk is, számunkra is nagyon fontos ez a mérkőzés: az ősz egyik legnagyobb meccse előtt állunk, vízválasztó lehet ez a bajnoki nekünk is! Ezen a mérkőzésen javulnia kell az egyéni teljesítményeknek, mindenkinek a legjobbját kell nyújtania annak érdekében, hogy nyerjünk. Egy jó eredménnyel lépéselőnybe kerülhetünk, az a célunk, hogy ezt megvalósítsuk!

Nagyon bízunk benne, hogy ezen a szép szombat délutánon sok szurkolónk eljön majd a sporttelepünkre, hogy buzdítsa a srácokat – nagy szükségünk lesz a lelátóról érkező segítségre!

A 7. forduló programja: Szentlőrinc–Nagykanizsa (szeptember 9., szombat, 16.00), Fehérvár II.–Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő, Érd–Paks II., Kaposvár–Szekszárd, Mohács–Ferencváros II., Dunaújváros–Bonyhád-Majos, Iváncsa–MTK II., PTE-PEAC–Dunaföldvár.