Jól játszottunk, megérdemeltük volna a győzelmet

Az első félidő abszolút a miénk volt a PMFC elleni rangadón, de sajnos kimaradtak a helyzeteink, a szünet után pedig hiába szereztük meg a vezetést, nem tudtuk megtartani előnyünket, így 1-1-re végződött a megyei rangadó az NB II-ben.

 

Az előjelek nem voltak rosszak számunkra, hiszen a legutóbbi három mérkőzésen, amikor mi voltunk a pályaválasztók, nem tudott fölénk kerekedni a PMFC. Ezúttal Kaposváron kellett nekiveselkednünk az újabb megyei rangadónak: pályánk felújítása miatt egy ideig a Rákóczi stadionja lesz az otthonunk.

Jöttek szurkolók Szentlőrincről és Pécsről is, s bizony volt, aki félmeztelenre vetkőzött – pokoli hőség volt a fél hatos kezdéskor. Ennek ellenére elég pörgős volt a mérkőzés, persze ki ne csipkedné magát egy Szentlőrinc–PMFC-n?! Agilisan kezdtek a vendégek, volt egy-két melegebb szituáció a 16-osunkon belül, de hamar rendeztük a sorokat. Onnantól kezdve pedig gyakorlatilag rólunk szólt az első félidő, végig a mi akaratunk érvényesült. A 7. percben Tamás László, a 16.-ban pedig Bányai Péter szerezhetett volna vezetést – utóbbi gyakorlatilag ziccert hibázott, illetve Helesfay védett nagyot. A túloldalon Marques-Airosa találhatott volna be, de nem találta el a kaput, miként Havas fejese sem, Bányai pedig nem sokkal később centikkel maradt le Harsányi labdájáról.

A szünetben 0-0-ra állt a mérkőzés, ami sem nekünk, sem a PMFC-nek nem volt jó. Hazai pályán mi mindenképpen ki akartuk csikarni a győzelmet, ami nagyon jól jött volna a szolnoki iksz után, a pécsieknek pedig a Haladás elleni vereséget követően muszáj lett volna nyerniük.

A második félidőre a cseréknek köszönhetően javult a PMFC támadójátéka, mi pedig kicsit kevesebbszer jutottunk el Helesfay kapujáig. A vezetést ennek ellenére megszereztük: Bányai Péter megmutatta, hogy nagyon érzi a kaput, ismét helyzetbe tudott kerülni, és ezúttal nem is hibázott! Óriási volt az öröm – sajnos nem sokáig tartott. A szünetben pályára küldött Adamcsek ugyanis megvillant, gyönyörűen fordult kapura és ritka nagy gólt lőtt a bal felsőbe. Az egyenlítés után hátralévő bő húsz percben még mindkét csapat megpróbálta begyötörni a győztes találatot. Mi a 88. percben jártunk hozzá a legközelebb, amikor Bányai megelőzte Helesfayt, a labda a gólvonal előtt gurult végig, de már senkinek nem volt ereje arra, hogy jókor érkezzen és kihasználja a lehetőséget.

Csapatunk mindent megtett a sikerért, hatalmasat küzdöttek, melóztak a fiúk, és olykor ötletes, szépen megkomponált akciókat vezettek végig a pályán. Több helyzetünk volt, mint a PMFC-nek, sajnos mi is csak egyet értékesítettünk. Egy pontnál többet érdemeltünk volna.

Marián Sluka: – Harcos és jó mérkőzés volt, amely után maradt bennem némi hiányérzet. Amit elterveztünk, azt kilencvenkilenc százalékban megvalósítottuk, tudatosan, szervezetten futballoztunk, és az első félidőben teljes mértékben lefociztuk a Pécset, sajnos a három kidolgozott helyzetünk egyikét sem értékesítettük. A szünetben érkezett a PMFC legjobb támadója, akire hiába hívtam fel külön a figyelmet, az egyik szituációban nem tudtuk levédekezni. Nagy kár érte, mert szerintem megérdemeltük volna a győzelmet. Gratulálok a csapatomnak, a helyes úton járunk!

Vas László: – Emocionális mérkőzés volt sok párharccal, küzdelemmel. Igazából nem a játék domborodott ki, hanem a küzdés és a harc. Fájó egy kicsit, hogy görcsösek voltunk ismét, nem mertük játszani a játékunkat, sok hibával játszottunk, és sok olyan ki nem kényszerített hibát vétettünk, amelyekből a Szentlőrincnek helyzetei adódtak. Az első félidőben úgy jöttünk be, hogy megúsztuk azt, amit a Szombathely ellen nem. Ettől függetlenül dolgoztak a fiúk, de nem szabad, hogy ez a görcsösség rajtunk maradjon, mert különben problémáink lesznek. Biztos vagyok benne, hogy kilábalunk ebből a hullámvölgyből, és megyünk előre, mert kőkeményen dolgoznak a hétköznapok folyamán is! Az 1-1-es döntetlen nem boldogít, hiszen mindig a győzelemért lépünk pályára. Ki fogjuk javítani, ami nem működik.

 

 

Szentlőrinc – PMFC 1-1 (0-0)

Labdarúgó NB II., 2. forduló. Kaposvár, Rákóczi Stadion, 550 néző. Vezette: Kovács Imre (Huszár Balázs, Kiss Balázs). Szentlőrinc: Hajagos – Erdélyi, Keresztes, Tamás L., Németh – Havas, Jancsó (Szinanovics, 70.) – Harsányi (Cenaj, 70.), Grumics (Törőcsik, 89.), Maduka (Kiss-Szemán, a szünetben) – Bányai. Vezetőedző: Marián Sluka. PMFC: Helesfay – Sági (Kónya D., a szünetben), Dávid Z.,Rácz, Katona – Svedjuk, Futó (Bartha, 70.), Hursán (Tölgyesi, 70.), Marquez-Airosa (Grabant, 61.) – Geiger, Bíró (Adamcsek, a szünetben). Vezetőedző: Vas László.

Sárga lap: Maduka (36.), Cenaj (92.), ill. Adamcsek (57.), Vas (86.)

Gólszerzők: Bányai (65.), ill. Adamcsek (71.)

 

2. perc: Futó a 16-os bal sarkától tekerte középre a labdát, amely elsuhant a játékosok között, és végül a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.

7. perc: Harsányi jobb oldali szöglete után Tamás Lászlóhoz pattant a labda, aki 9 méterről félfordulatból a kapu fölé lőtte.

15. perc: Sági 23 méterről a bal alsó sarok mellé lőtte a labdát.

16. perc: Bányai kapott kiváló labdát, védője szorításában a 16-os vonaláról lőtt, Helesfay nagy vetődéssel szögletre mentett.

17. perc: Grumicsnak dobták be a labdát, aki a 16-os jobb sarkáról tüzelt, nem sokkal tévesztette el a hosszú alsót.

22. perc: Geiger ment el a jobb szélen, középre passzolt, Marques-Airosa futtából 8 méterről a kapu fölé lőtt.

27. perc: Harsányi bal oldali szögletét követően Havas 6 méterről a léc fölé fejelt.

37. perc: Grumics készítette le szépen a labdát Harsányinak, aki középre lőtte, sajnos Bányai nem sokkal lemaradt róla.

45. perc: Keresztes 22 méterről, ballal messze a kapu fölé lőtte a labdát.

51. perc: Harsányi kapott jó indítást, áttette a labdát a bal lábára, majd 16 méterről a kapu jobb alsó sarkát vette célba – Helesfay azonban könnyedén védett.

58. perc: Futó bal oldali bedobása után Hajagos nem fért a labdához, amibe Adamcsek szándékosan beleütött, így hiába került végül a szentlőrinci kapuba a labda, szabadrúgás következett kifelé.

65. perc: Harsányi centerezett volna, de a labdába belepiszkált az egyik pécsi védő, így lett jó Bányainak, aki 6 méterről nem hibázta el a ziccert, a kapu közepébe helyezett (1-0).

71. perc: Adamcsek fordult kapura, majd 18 méterről hatalmas gólt lőtt a bal felső sarokba (1-1).

77. perc: Geiger bal oldali beadását a röviden érkező Rácz 5 méterről továbbította a jobb kapufa mellé.

78. perc: Svedyuk ívelte a kapu elé a labdát, Kónya Dávid ütemtelenül belecsúsztatott, ám Hajagos nagy vetődéssel hárított.

88. perc: Tamás László adott középre laposan az alapvonal közeléből, Bányai a rövid saroknál megtolta a labdát, ami így nem sokkal a gólvonal előtt gurult végig – veszélyes szituáció volt.

 

További eredmények: Budaörs–Szolnok 2-3, Dorog–Békéscsaba 2-1, Ajka–Siófok 1-1, Kecskemét–Soroksár 5-2, Szombathelyi Haladás–ETO FC Győr 1-1, Tiszakécske–Nyíregyháza 1-4, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–III. Ker. TVE 3-0, Budafok–Csákvár 1-2.