Jön szezon rangadója: legfőbb riválisunkat, az Iváncsát fogadjuk!

Fotó: Kurdi József

A második helyezett fogadja az éllovast, illetve két olyan csapat találkozik egymással vasárnap 13:00 órakor, amely bajnok akar lenni, és fel akar jutni az NB II-be. Az őszi szezon legfontosabb mérkőzése vár ránk, hiszen az Iváncsát látjuk vendégül.

 

A szezon kezdete előtt is sokan tisztán látták a helyzetet, mondván, két csapat a legesélyesebb a bajnoki címre, a Szentlőrinc és az Iváncsa. Az eddig eltelt 13 forduló bizonyította, hogy igazuk volt, hiszen a tabella első helyén a Fejér vármegyei együttes áll, a másodikak pedig mi vagyunk.

A két csapat egyébként nagyon hasonlóan szerepelt az elmúlt három hónapban, nem véletlen, hogy mindössze két pont választja el őket egymástól (34, ill. 32). Az Iváncsa a 12 meccséből 11-et behúzott, csak egyszer döntetlenezett (Nagykanizsán játszott 0-0-t), míg mi kétszer veszítettünk pontokat, ikszeltünk a PTE-PEAC (2-2) és a Ferencváros II. (0-0) vendégeként. Itt fontos megjegyezni, hogy hazai pályán mindezidáig hibátlanok vagyunk, mind az öt bajnokinkat megnyertük, ami bizony jó előjel, ugyanis ennek a rangadónak a szentlőrinci sporttelep lesz a házigazdája!

– A számok makacs dolgok, ez alapján valóban látszik, hogy ez a két csapat kiemelkedik a mezőnyből – fogalmazott vezetőedzőnk, Pichler Gábor. – Nem kérdés, számunkra ez lesz az ősz mérkőzése, amelyen hazai pályán természetesen mindenképpen nyerni akarunk, és üldözőkből szeretnénk végre üldözötté válni! Az Iváncsa évek óta az NB III. egyik meghatározó élcsapata, stabil, erős maggal rendelkezik, amelyhez minden szezonban jó játékosokat igazolnak. Mentálisan erősek, nem lehet véletlen ugyanis, hogy jó néhány meccsüket nyerték meg úgy egy góllal, hogy a győztes gólt a mérkőzés vége felé szerezték. Természetesen megfelelően felkészültünk ellenfelünkből, felhívtuk játékosaink figyelmét az esetleges gyengeségeikre. A győzelemhez egyéni és csapatszinten is nagyon jó teljesítményre lesz szükségünk, amihez megvan a potenciál ebben a keretben, továbbá a kulcsjátékosainktól kellenek az extrák is! Fegyelmezettnek, stabilnak kell lennünk védekezésben, a labda birtokában pedig domináns támadójátékot kell nyújtanunk: ez volt ránk jellemző eddig is, és ezt szeretnénk most is folytatni, függetlenül attól, hogy ki lesz az ellenfelünk.

A mérkőzéssel kapcsolatban további érdekesség, hogy leendő ellenfelünket két korábbi játékosunk erősíti – szó szerint! Bányai Péter jelenleg vezeti az Iváncsa házi góllövőlistáját 9 találattal, Törőcsik Péter pedig a második helyen áll 5 góllal, vagyis mindketten jó formában vannak jelenlegi csapatukban.

Ne feledjük ugyanakkor, hogy az NB III. Dél-nyugati csoportjának góllövőlistájának élén egy szentlőrinci játékos áll: Rétyi Róbert 12 találattal a legjobb gólszerző a mezőnyben! Miként az is szép teljesítmény, hogy a legkevesebb gólt mi kaptuk, eddig csak 8 alkalommal mattoltak bennünket, ami meccsenkénti 0,66-os átlagot jelent. Bízunk benne, hogy szurkolóink segítségével a vasárnapi rangadón kapott gól nélkül maradunk, ugyanakkor hazai pályán megrúgjuk azt az egy-kettőt, amely elég lesz a győzelemhez, a három pont megszerzéséhez! És akkor bizony üldözőből üldözötté válunk!

A 13. forduló programja: Szentlőrinc–Iváncsa (október 29., vasárnap, 13.00), Fehérvár II.–Paks II., Érd–Dunaújváros, Kaposvár–Mohács, Nagykanizsa–Szekszárd, Dunaföldvár–Ferencváros II., Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő–Bonyhád-Majos, PTE-PEAC–MTK II.