Jubileumhoz érkezünk: a 100. NB II-es mérkőzés vár ránk a hétvégén

Klubunk újabb mérföldkövet hagyhat maga mögött vasárnap a Békéscsaba 1912 Előre ellen, hiszen ez lesz a századik másodosztályú találkozó egyesületünk történelmében.

  

Pontosan 928 nappal ezelőtt, 2020. augusztus 2-án lépett pályára előszőr felnőtt csapatunk a Merkantil Bank Ligában, méghozzá a Szolnoki MÁV FC otthonában. Nagy jelentőséggel bírt ez a mérkőzés, hiszen a Szentlőrinci Sportegyesület felnőtt labdarúgó csapata (NB II-es nevén Szentlőrinc) történelme során előszőr kezdhette meg a szereplését profi osztályban.

A történet pedig azóta is íródik tovább, hiszen a szerényebb lehetőségeink ellenére már a harmadik szezonunkat éljük át a másodosztályban, és rengeteget dolgozunk azért, hogy a negyedik is szintén ott kezdődjön.

Most vasárnap a Merkantil Bank Liga 24. fordulójában Békéscsabára látogatunk, ez lesz a 100. összecsapásunk ebben az osztályban. A jubileummal kapcsolatban sportegyesületünk elnökét, felnőtt csapatunk vezetőedzőjét és csapatkapitányát, valamint „öreg motoros” technikai vezetőnket kérdeztük.

Sportegyesületünk elnöke bízik benne, hogy szépen fogjuk megünnepelni ezt a eseményt.

– A Szentlőrinci Sportegyesület 1912-ben alakult, legújabb kori történelme és igen jelentős fellendülése 1998-ban kezdődött, amikor 25 évvel ezelőtt átvettem az egyesület elnöki feladatait és Kovácsevics Csaba, akkori szakosztályvezetővel együtt teljesen új koncepciót fogalmaztunk meg a sporttevékenység jövőjét illetően, és ennek végrehajtását 1998. júliusa óta következetesen valósítottuk meg – fogalmazott Keczeli Jenő. – Azóta a megyei bajnokságból a harmadosztályon keresztül felkerültünk a második vonalba, és a jó szakmai munkának köszönhetően immár a harmadik szezont töltjük az NB II-es bajnokságban. 2023. február 19-én a 100. NB II-es mérkőzésen lépünk pályára a Békéscsaba 1912 Előre vendégeként. Reménykedem abban, hogy csapatunk méltóképpen tudja megünnepelni ezt a klubunk számára fontos és jelentős eseményt. Sok sikert kívánok, hajrá, Lőrinc!

Első számú csapatunk kapitánya hálás mindenkinek, aki hozzásegítette a klubot ehhez a szép számhoz.

– Ez egy szép szám, de igazán csak az tudja, hogy mennyire szép, aki nap mint nap itt van és ezért a klubért dolgozik – mondta Tamás László. – Köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, aki bármilyen formában hozzátett valamit ahhoz, hogy vasárnap elérhessük ezt a számot!

NB II-es együttesünk vezetőedzője hatalmas dolognak tartja ezt a mérföldkövet, és elismeri azon emberek hozzáállását, munkamorálját, akik tettek ezért.

– A 100. másodosztályú mérkőzés a Szentlőrinc életében óriási dolog  nyilatkozta Jeremiás Gergő. – Abban, hogy ezt elérte a klub, rengeteg ember áldozatos munkája van benne, olyanoké, akik nem ismernek lehetetlent és mertek nagyot álmodni. Kívánom, hogy merjenek még nagyobbat!

Legendás technikai vezetőnk, aki több mint 700 mérkőzésen ült már a szentlőrinci kispadon, rendkívüli dolognak tartja, hogy a klub eljutott idáig, és bízik a hétvégi sikerben.

– Nagy öröm volt számunkra, hogy 2020-ban feljutottunk a profi másodosztályba, nagyban köszönhető ez a vezetőségünknek, akik lehetővé tették a szerepvállalást ebben a ligában mondta Gergely Endre. – A klubnál ezt óriási sikerként éltük meg, pontosan tudtuk, hogy nagy fába vágtuk a fejszénket, de mindenki profi módon vette ki a részét a munkából. Immár harmadik éve vagyunk NB II-es együttes, az előző két évadban kiharcoltuk a bentmaradást és idén is ez a legfőbb cél. Remélem, hogy győztesként térhetünk haza vasárnap a békéscsabai 100. másodosztályú mérkőzésünkről. Hajrá, Szentlőrinc!

 

A Szentlőrinc SE nevében szeretnénk megköszönni Mindenkinek a munkáját és a támogatását, akik bármilyen formában hozzátettek ehhez a klubtörténelmi sikerhez!

Hajrá, Lőrinc!