Kapufákat lőttünk, helyzeteket dolgoztunk ki, mégis pont nélkül maradtunk Pécsett

Bár nagyon sokat tettünk érte, nem tudtuk megszakítani a rossz sorozatot a PMFC elleni bajnokin: az első félidőben kétszer is a kapufa mentette meg a hazaiakat, a meccs hajrájában pedig hiába egyenlítettünk, a hosszabbításban figyelmetlenek voltunk és újabb gólt kaptunk.

 

Jó volt látni, hogy szép számmal érkeztek a drukkerek a baranyai derbire, a hideg idő ellenére is sokan voltak a lelátón. A vendégszektor sem maradt üresen, szurkolóink érezték, hogy ezen a mérkőzésen nagy szükség lesz a támogatásukra annak érdekében, hogy egy jó eredménnyel végre meginduljunk felfelé.

Az első félidő alapján úgy tűnt, játékosaink teljesen elfelejtették, félretették magukban, hogy mi történt velük az elmúlt négy fordulóban. Bátran futballoztunk, kezdeményeztünk, jól járattuk a labdát, nem mellesleg bőven volt lehetőségünk arra, hogy megszerezzük a vezetést. A 7. percben, Szabó Máté lövésénél Helesfay és a kapufa együttes erővel hárított – nem kell ragozni, milyen jól jött volna egy korai gól. Ez a helyzet kimaradt, hogy aztán nem sokkal később jöjjön egy olyan hajmeresztő védelmi megingás, amit természetesen góllal büntettek a hazaiak. Egy labdavesztést követően megindult a PMFC, Kocsis kiválóan vette észre, hogy Nikitscherről megfeledkeztünk a pálya közepén, s ha ez nem lett volna elég, a kapujából messze kint álló Prokop sem tudta, mitévő legyen. A vége az lett, hogy a pécsi középpályás jó negyvenről a kapunkban lőtte a labdát, hátrányba kerültünk (0-1).

Bár ez nyilván senkit sem dob fel, különösebb zavart láthatóan nem okozott. Mentünk tovább előre, és negyedórán belül könnyen egyenlíthettünk volna, sőt, a fordításra is volt esélyünk. A 19. percben Daróczi bombája után már megint a fránya kapufa mentette meg a házigazdákat, hogy aztán nem sokkal később Rétyi lövésénél Helesfay védjen. Hiába, jó formában van a PMFC kapusa!

Az első félidő hátralévő részében még akadt egy-két helyzet mindkét oldalon, de az eredmény már nem változott. Jöhetett a szünet, amely során mindenki egyetértett abban, hogy jó kis meccset látunk, izgalmas, élvezetes ez a bajnoki. Csak egy a gond, nem mi vezetünk.

A második félidőben aztán már stabilabban védekeztek a pécsiek, sokkal nehezebben tudtunk eljutni a 16-osuk közelébe. Weitner Ádám együttese kihasználta azt, hogy mennünk kellett előre, hiszen hátrányban voltunk, így pedig több területük volt – akadt is néhány helyzet a PMFC előtt, de Prokop védte Gera fejesét és lövését, valamint Tóth-Gábor próbálkozását is. A 71. percben kettős cserét hajtottunk végre, érkezett két gólra éhes játékos, Mervó és Grumics, és ez a húzás bejött. Szerb támadónk még negyedórát sem töltött a pályán, amikor a 84. percben, Szabó Máté szöglete után kőkeményen bevágta a labdát a kapu közepébe (1-1)! Egyenlítettünk, s nagyon úgy tűnt, legalább egy pontot szerzünk.

A feketeleves azonban még hátravolt. Már a háromperces hosszabbításban jártunk, amikor hagytuk, hogy Svedyuk zavartalanul adhassa be a labdát – meg is találta Harsányit, aki 5 méterről nem hibázta el a ziccert.

Látva ezt a meccset, egyvalamit feltétlenül meg kellene tenni: áldozatot kell bemutatni az isteneknek, mert nagyon megfeledkeztek rólunk! Komolyra fordítva a szót: sokat tettünk a jó eredményért, de talán nem eleget, és nem is volt szerencsénk, mindemellett pedig túl nagy hibákat vétünk, amiket góllal büntetett a PMFC is.

 

MERKANTIL BANK LIGA, 18. FORDULÓ: 

PMFC – Szentlőrinc 2-1 (1-0)

PMFC: Helesfay – Svedyuk (Marques-Airosa, 92.), Rácz, Katona, Hadaró – Kesztyűs – Gera Z., Nikitscher, Kocsis (Terbe, 71.), Harsányi – Tóth-Gábor. Megbízott edző: Lazar Sztanisics

Szentlőrinc: Prokop – Lénárt, Havas, Nagy Zs., Kiss-Szemán – Németh E. – Rétyi (Tamás L., 90.), László D. (Grumics, 71.), Daróczi (Vidnyánszky M., 82.), Szabó M. – Filipovics (Mervó, 71.). Vezetőedző: Jeremiás Gergő

Sárga lap: Hadaró (12.), Katona (12.), Harsányi (42.), ill. Havas (56.), Lénárt (56.), Rétyi (73.), Prokop (92.), Grumics (92.)

Gólszerzők: Nikitscher (13.), Harsányi (91.), ill. Grumics (84.)

 

Percről percre:

7.perc: Daróczi remek passzal találta meg Szabó Mátét, aki jobbról, 7 méterről a rövid felső sarkot vette célba – Helesfay hatalmas bravúrral a lécre tolta a labdát.

13.perc: Egy gyors pécsi ellentámadás során hatalmasat hibáztunk, teljesen megfeledkeztünk a pálya közepén Nikitscherről, aki remek passzt kapott Kocsistól, ráadásul a kapujából messze kint álló Prokop sem tudta, mit tegyen, elindult visszafelé, a PMFC játékosa pedig közel 40 méterről laposan a kapu jobb oldalába lőtte a labdát (1-0).

19.perc: Daróczi 22 méterről nagy löketet küldött kapura, Helesfay hiába repült, a labda a kapufa és a felső léc találkozásáról pattant vissza, Rétyi 10 méterről ismételhetett, de lövésébe belevetődött egy pécsi védő.

23.perc: Hadaró bal oldali beadását követően Harsányi fejelt 11 méterről a kapu közepe felé, Prokopnak nem okozott gondot a próbálkozás.

26.perc: Daróczi indítása tökéletes volt Rétyinek, aki egy védő szorításában 14 méterről lőtt, de a jól kimozduló Helesfayban elakadt a labda.

29.perc: Filipovics iramodott kapura egy pécsi labdavesztést követően, majd jobbról, 13 méterről tüzelt – pont Helesfay kezei közé.

30.perc: Harsányi 17 méterről nem sokkal a jobb alsó sarok mellé lőtte a labdát.

34.perc: Gerához került a labda, aki 16-ról laposan kapura lőtte, Prokop lábbal hárított.

36.perc: Lénárt éles beadását Rétyi csúsztatta meg, a labda a jobb alsó sarok mellett suhant el.

43.perc: Harsányi húzta kapura a labdát nagyon szép mozdulattal, hanyatt dőlve, amit Prokop a léc alól tolt ki.

50.perc: Pécsi szabadrúgás után Nagy Zsombor csúsztatott a labdába saját kapuja előtt úgy, hogy Prokopnak a léc alól kellett szögletre ütnie.

53.perc: Bal oldali pécsi beívelés után a bal kapufánál álló Gera fejelt közelről kapura, Prokop bravúrral piszkálta ki a léc alá tartó labdát.

66.perc: Tóth-Gábor került helyzetbe, balról ellőtte a labdát a hosszú sarok felé, Prokop nagyot vetődve védett.

69.perc: Gera tűzte rá 23 méterről, a labda a bal alsóba tartott, de Prokop bravúrral védett.

70.perc: Hadaró fejelt balról nem sokkal a bal alsó sarok mellé.

79.perc: Terbe adta be pontosan a labdát balról, Gera nagy helyzetben, 10 méterről nem sokkal a kapu fölé fejelt.

84.perc: Szabó Máté tört be a 16-oson belülre, jobbról a kapu bal oldalát vette célba, Helesfay szögletre ütötte a labdát. A sarokrúgást Szabó Máté végezte el, a labda Grumicshoz került, aki kapásból, 12 méterről nagy erővel a kapu közepébe vágta (1-1).

91.perc: Svedyuk ívelte be a labdát, Harsányi pedig balról, 5 méterről a kapu jobb oldalába fejelt (2-1).

 

A 18. forduló eredményei: Gyirmót FC Győr–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-1, Kazincbarcika–MTK 3-3, Soroksár–Budafok 1-2, Siófok–Mosonmagyaróvár 0-1, Nyíregyháza–Csákvár 0-3, Ajka–Dorog 1-0, Tiszakécske–Békéscsaba 2-0, Szombathelyi Haladás–HR-Rent Kozármisleny 6-4, ETO FC Győr–DVTK 0-3.