Kemény meccs elé nézünk: a dobogós Szegedet fogadjuk!

Fotó: Kurdi József

Nagyon jónak ígérkező mérkőzés előtt állunk, hiszen erős csapat látogat hozzánk a Merkantil Bank Liga 26. fordulójában: a tabella harmadik helyén álló Szeged-Csanád Grosics Akadémiát fogadjuk vasárnap kora délután.

 

Hazai pályán eddig hibátlanok vagyunk tavasszal, hiszen mindkét mérkőzésünket megnyertük, két vállra fektettük az ETO-t és a Békéscsabát is. A legutóbbi fordulóban, a III. Ker. TVE otthonában kicsikart döntetlennek köszönhetően pedig már idegenben sem vagyunk pont nélkül a 2022-es évben.

Most vasárnap ismét hazai pályán szerepelünk, s nagyon bízunk benne, hogy folytatni tudjuk a jó sorozatunkat. Az biztos, hogy pokoli nehéz dolgunk lesz, ugyanis a mezőny egyik legjobb csapata érkezik hozzánk, a tabella harmadik helyén álló Szeged-Csanád Grosics Akadémia. Leendő ellenfelünk nagyon jó passzban van tavasszal, ennek is köszönheti remek helyezését: idén még veretlen, öt bajnokijából hármat megnyert, kétszer pedig ikszelt, tizenegy gólt rúgott, és mindössze hármat kapott. A kiváló szériában természetesen nagy szerepe van annak, hogy jól erősítettek a télen, hozzájuk igazolt például a pécsi Csoboth Kevin is, aki nemrég még a Benfica futballistája volt, majd Fehérvárra igazolt, ahol azonban nem igazán számítottak rá.

– A leendő ellenfelünk valóban jó passzban van, egy összeszokott, agresszív csapat érkezik hozzánk. Nem lesz könnyű feladat legyőzni a Szegedet, de mi itthon akarjuk tartani a három pontot – szögezte le vezetőedzőnk, Marián Sluka. – Az első perctől az utolsóig szervezetten és türelmesen kell futballoznunk, bízom benne, hogy mindenki kellő önbizalommal és sikerorientáltan áll ehhez a meccshez. Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy egyet ismét előrelépjünk!

Sajnos akadnak nehézségeink, valószínűleg három meghatározó futballistára nem számíthatunk: Andrija Drljo, Keresztes Bence és Németh Márk is sérüléssel bajlódik. Ugyanakkor nem sopánkodni kell, a keretünk kellően erős, minden posztra van két hasonló képességű játékosunk – akik most pályára lépnek, bizonyíthatnak!

A héten nagyon jól dolgoztak a fiúk, agresszívek és kemények voltak az edzéseken, reméljük, ugyanilyenek lesznek a holnapi bajnokin is. Bízunk benne, hogy ismét sok szurkoló segít majd nekünk a lelátóról, szükség lesz rájuk!

A 26. forduló programja: Szentlőrinc–Szeged-Csanád Grosics Akadémia (március 6., vasárnap, 14.00), Budaörs–III. Ker. TVE, Soroksár–Békéscsaba, Ajka–Nyíregyháza, Csákvár–PMFC, Vasas–Szolnok, Siófok–Kecskemét, Szombathelyi Haladás–Dorog, Tiszakécske–Budafok, DVTK–ETO FC.