Kemény menet: zsinórban harmadszor megyünk idegenbe!

A Budafok és a Budaörs után most vasárnap a Soroksár vendége lesz NB II-es felnőtt csapatunk. Nagyon nehéz sorozat kellős közepén vagyunk, de bírni kell a strapát: most sem maradhat üres a kezünk!

 

Nagyon jó látni, hogy egyvalami nem változik: a Szentlőrinc továbbra is a középmezőny tagja az NB II-ben. Csapatunk tizenkét fordulót követően három győzelemmel, nyolc döntetlennel és egy vereséggel, 17 megszerzett ponttal a 10. helyen áll.

Tényleg szép! A bajnokságból azonban még rengeteg van hátra, s nekünk ugyanúgy kell küzdenünk, ahogy eddig tettük. Sőt, most még inkább össze kell szorítanunk a fogainkat, mert sorozatban játsszuk az idegenbeli meccseket, vagyis nem élvezhetjük a hazai pálya előnyét. Két fordulóval ezelőtt, Budafokon elszenvedtük első vereségünket, aztán Budaörsön egy pont már a miénk lett – bízunk benne, hogy Soroksáron legalább ennyit szerzünk. Persze a legjobban annak örülnénk, ha győzelemmel utazhatnánk haza, mert ránk férne már egy hárompontos siker, a legutóbbi három bajnokinkon ugyanis nem nyertünk.

– Biztosan könnyebb lenne a helyzetünk, ha lenne hazai pályánk, de egyelőre nincs. A játékosainkkal sokat kommunikálunk erről is, és örömmel látjuk, hogy jól kezelik ezt a szituációt – fogalmazott vezetőedzőnk, Marián Sluka. – Nekünk nem is ezzel kell foglalkoznunk, hanem sokkal inkább azzal, hogyan legyünk továbbra is sikeresek, eredményesek! A következő ellenfelünk, a Soroksár nem kezdte jól a bajnokságot, de mostanra ütőképes, szervezett csapattá vált, amelynek az otthonában senkinek sincs könnyű dolga. Modern, kombinatív futballt játszik, a védekezése is rendben van. Újabb nehéz meccs elé nézünk, de azon dolgozunk, hogy most vasárnap se üres kézzel jöjjünk haza: pontot, pontokat akarunk szerezni!

Leendő ellenfelünk, a Soroksár 15 ponttal jelenleg a 14. helyen áll. Az utóbbi öt forduló során háromszor győzött Lipcsei Péter együttese, kétszer pedig kikapott: a legutóbbi körben hazai pályán 1-0-ra megverte a listavezető Haladást, előtte pedig 3-2-re nyert Tiszakécskén.

A 13. forduló programja: Soroksár–Szentlőrinc (október 24., vasárnap, 13.00), ETO FC Győr–PMFC, III. Ker. TVE–Siófok, Nyíregyháza–Szolnok, Tiszakécske–DVTK, Dorog–Csákvár, Budafok–Budaörs, Békéscsaba–Kecskemét, Haladás–Ajka, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Vasas.