Keményen megdolgoztunk az egy pontért

Fotó: III. Ker. TVE

Megvan NB II-es csapatunk első tavaszi pontja idegenben: a III. Kerületi TVE otthonában döntetlenre végeztünk a Merkantil Bank Liga 25. fordulójában. Nagyon meg kellett dolgoznunk ezért a budapesti ikszért.

 

A két hazai mérkőzésünket megnyertük, a két idegenbelit viszont elveszítettük a tavaszi szezon során, épp ezért úgy utaztunk el a III. Ker. TVE-hez, hogy ha törik, ha szakad, nem marad üres a kezünk. Tudtuk, hogy kemény feladat vár ránk, a házigazdák ugyanis a bentmaradásért harcolnak, tehát biztos volt, hogy mindent megtesznek majd a győzelemért.

De ugyanerre készültünk mi is, elvégre azért, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk van a pontokra, a győzelmekre. A mérkőzés aztán ahogy az várható volt, nagy küzdelmet hozott. Mindkét csapat szervezetten futballozott, láthatóan nagyon figyelt arra, hogy ellenfele előtt ne igazán adódjon gólszerzési lehetőség, így az első félidőben gyakorlatilag egy nagyobb helyzet adódott: a 30. percben Rabatin a jobb oldali kapufára továbbította a labdát.

A második félidőben is hasonló volt a forgatókönyv. A hazaiak gyűrtek-gyömöszöltek bennünket, de álltuk a sarat, így nem sok veszélyes szituáció alakult ki a kapunk előtt – amikor pedig mégis odakerült a labda, Prokop magabiztosan oldotta meg a helyzeteket. A hajrára hármas cserével frissített vezetőedzőnk, Marián Sluka, s majdnem bejött a húzása, Grumics ugyanis kis híján gólt szerzett. De ahogy neki, úgy másnak sem sikerült betalálnia ezen a meccsen, ami gól nélküli döntetlennel zárult – vagyis megszereztük az első tavaszi pontunkat. Vezetőedzőnket viszont elveszítettük, ugyanis a 87. percben Zimmermann játékvezető kiállította, mert úgy ítélte meg, hogy akadályozta a hazaiak bedobását.

Sajnos egy komolyabb sérülés is történt csapatunkban: Keresztes Bence bokája sérült meg, akire így több hetes kihagyás vár.

 

MERKANTIL BANK LIGA, 25. FORDULÓ:

III. Ker. TVE – Szentlőrinc 0-0

III. Ker. TVE: Balázs J. – Kulcsár, Fejes, Egerszegi (Erdei, 79.), Bekker – Köböl, Rabatin – Barczi, Daróczi (Birtalan, 59.), Horváth O. (Sili, 59.) – Borvető. Vezetőedző: Kemenes Szabolcs

Szentlőrinc: Prokop – Erdélyi, Keresztes (Nagy Zs., 79.), Tamás L., Németh M. – Havas (Mucsányi, 57.), Jancsó (Biben, 79.) – Harsányi (Nagy B., 69.), Rétyi, Szabó M. – Németh B. (Grumics, 79.). Vezetőedző: Marián Sluka

Sárga lap: Fejes (64.), ill. Németh B. (77.)