Két fiatal, ambiciózus játékost igazoltunk

Egy csatárral és egy jobbhátvéddel bővült NB II-es felnőtt csapatunk kerete: Erdélyi Botond és Bányai Péter is nálunk folytatja pályafutását.

 

A tavaszi szezont a Honvéd második csapatában, az NB III-ban töltötte Erdélyi Botond, aki 22 évesen már jelentős másodosztályú tapasztalattal rendelkezik, 65-ször lépett pályára az NB II-ben. Tavaly ősszel a Siófok játékosa volt, előtte Kisvárdán, Dorogon és Tiszakécskén is ebben az osztályban futballozott.

– A szentlőrinci klub ajánlata nagyon szimpatikus volt, szeretném itt tovább növelni az NB II-es meccseim számát. Természetesen minél több időt akarok a pályán tölteni – mondta Erdélyi, aki elsősorban jobbhátvéd, de megállja a helyét a középpályán és jobb oldali támadóként is. – Magabiztos, stabil, kiegyensúlyozott játékot várok majd a Szentlőrinctől. Ha ez megvalósul, akkor biztosan jönnek a jó eredmények is: a bentmaradás a cél, de szerintem a középmezőnyt is megcélozhatjuk.

Csatárposzton is van egy új játékosa csapatunknak, a 20 éves Bányai Péter az NB III-as Rákosmentétől érkezett hozzánk, amelyben 11 gólt szerzett az előző szezon során.

– Tizenhat éves koromban már a felnőtt csapathoz kerültem a Rákosmenténél, az előző szezont pedig gyakorlatilag végig a pályán töltöttem – fogalmazott Bányai, aki csatárként, 10-es pozícióban és szélsőként is bevethető. – Több ajánlatom is volt a harmadosztályból, de inkább a Szentlőrincet választottam, mert ki akarom próbálni magam az NB II-ben, meg akarom mutatni, hogy mire vagyok képes. Tudom, hogy itt szívesen szavaznak bizalmat a fiatal játékosoknak, ezért úgy érzem, ez a csapat kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy felhívjam magamra a figyelmet! Szeretnék sokat játszani, jó teljesítménnyel és persze minél több góllal akarom segíteni a csapatot abban, hogy elérje a célját, és bentmaradjon. Nagyon örülnék neki, ha ez minél előbb sikerülne!

Sok sikert kívánunk szentlőrinci színekben mindkét új játékosunknak!