Két húszpontos találkozik vasárnap – reméljük, mi leszünk eredményesebbek!

A múlt vasárnapi, siófoki bajnoki után a 15. fordulóban hazai pályán szerepelünk, a Soroksárt látjuk vendégül. A két csapat egyformán áll a tabellán, így vélhetően az erőviszonyok is kiegyenlítettek – nehéz feladat vár ránk.

 

Sajnos Siófokon lezárult hárommeccses veretlenségi sorozatunk, 2-1-re kikaptunk a Balaton-partiaktól. Az utóbbi időszakban rendszerint jól futballoztunk, jó teljesítményt nyújtottunk, ezúttal azonban homok került a gépezetbe, amit a hazaiak ki is tudtak használni.

Az összkép azonban továbbra is remek, nem véletlen, hogy tizennégy fordulót követően a mezőny első feléhez tartozunk, húsz ponttal a kilencedik helyen állunk. Pontosan ugyanilyen mutatókkal rendelkezik vasárnapi ellenfelünk, amely csak eggyel rosszabb gólkülönbsége miatt szorul mögénk – nagyon bízunk benne, hogy magunk mögött is tudjuk tartani. A Soroksár, vagy ahogy sokan hívják, a „kis Fradi” a legutóbbi két mérkőzésén nem tudott nyerni, igaz, nagyon nehéz dolga is volt: a Gyirmótnál vendégeskedett, ahol 2-2-es döntetlent ért el, majd az új vezetőedzővel érkező MTK-t fogadta, amelytől 6-2-es vereséget szenvedett.

– Egy kulturáltan futballozó, jó képességekkel megáldott játékosokból álló ellenfelet fogadunk vasárnap. A Soroksár stabil NB II-es csapat, amely szereti birtokolni a labdát, szeret kezdeményezni – fogalmazott vezetőedzőnk, Jeremiás Gergő. – Felkészültünk belőlük, és igyekszünk majd rájuk kényszeríteni az akaratunkat. Nem lesz egyszerű dolgunk, ebben biztosak vagyunk, de arra törekszünk, hogy most is megőrizzük a hazai veretlenségünket, illetve ezt a sorozatot próbáljuk minél tovább nyújtani!

Ha már szóba került a hazai mérlegünk, nézzük meg, hogy is állunk a szentlőrinci sporttelepen lejátszott bajnokikat figyelembe véve! A 2022/2023-as szezonban hétszer játszottunk saját szurkolóink előtt, a megszerezhető 21 pontból 15-öt gyűjtöttünk be. Legyőztük a Szegedet, a DVTK-t, a Nyíregyházát és a Haladást, továbbá döntetleneztünk az MTK-val, a Békéscsabával és a Mosonmagyaróvárral. Utóbbi két meccsen nyilván nem lehettünk elégedettek az iksszel – de ne legyünk telhetetlenek!

Visszatérve az előttünk álló meccsre: az eddigi egymás elleni eredmények alapján nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Soroksár nem tartozik a kedvenc ellenfeleink közé. A két csapat az előző két szezonban négyszer játszott egymással, a megszerezhető tizenkét pontból kilenc lett Lipcsei Péteréké, ráadásul a legutóbbi hazai meccsünkön nagyon kikaptunk, 0-5 lett a végeredmény. Már csak ezért is vissza kellene vágni, fiúk!

Eredmények az elmúlt két szezonból:

2020/2021-es szezon: Szentlőrinc–Soroksár 1-3, Soroksár–Szentlőrinc 2-1.

2021/2022-es szezon: Szentlőrinc–Soroksár 0-5, Soroksár–Szentlőrinc 0-1.

 

A 15. forduló programja: Szentlőrinc–Soroksár (november 6., vasárnap, 13:00) Gyirmót FC Győr–Ajka, Kazincbarcika–PMFC, Mosonmagyaróvár–Nyíregyháza, Budafok–ETO FC Győr, Békéscsaba–Szombathelyi Haladás, Dorog–Siófok, MTK–Tiszakécske, HR-Rent Kozármisleny–Csákvár, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–DVTK.