Két szabadrúgás okozta a vesztünket

A tabella élén álló, feljutásra pályázó Vasassal szemben sem vallott szégyent felnőtt csapatunk az NB II-ben, játékban nem nőtt fölénk ellenfelünk, de két pontrúgásnál nem koncentráltunk eléggé, így a vendégeké lett a három pont.

 

A Kozármislenyben megrendezett bajnokin természetesen a Vasas volt az esélyesebb, hiszen korábbi válogatott, NB I-es tapasztalattal felvértezett játékosokkal állt fel ellenünk. Ennek ellenére nagyon bíztunk benne, hogy ha tudásunk legjavát nyújtjuk, meglepetést tudunk szerezni.

Az első félidő nagy részében úgy is tűnt, hogy lesz erre esélyünk. Bár a vendégeknek volt több lehetőségük, nem tudtak minket nagyobb nyomás alá helyezni, s ha a 12. percben Harsányi kicsit jobban céloz, könnyen vezetést szerezhettünk volna. Már-már úgy tűnt, hogy nem születik gól ebben a játékrészben, amikor jött egy fránya szabadrúgás (az ilyen rögzített szituációkkal manapság hadilábon állunk), aminél kifejezetten szerencsétlenek voltunk, hiszen a menteni igyekvő Grumics a saját kapujába fejelt. Sovány vigasz: szép csatárteljesítmény lett volna, ha a másik oldalon teszi meg.

A második félidőben igyekeztünk mindent megtenni az egyenlítés érdekében, de nem igazán sikerült nagy helyzetet kialakítanunk. Akadt egy-két olyan szituáció, amikor lett volna esélyünk gólt szerezni, de nem igazán volt hatékony a támadójátékunk. Az idő előrehaladtával pedig egyre több teret adtunk a vendégeknek, akik próbáltak élni a lehetőségekkel, de akcióból talán sosem találtak volna be – egy újabb szabadrúgás után azonban megint sikerült nekik, s ezzel eldöntötték a mérkőzést.

Összességében nem vallottunk szégyent a Vasas ellen, derekasan megküzdöttünk az éllovassal, amely azonban kihasználta a hibáinkat és végül 2-0-ra győzött.

 

 

Szentlőrinc – Vasas FC 0-2 (0-1)

Labdarúgó NB II., 17. forduló. Kozármisleny, Kozármislenyi Stadion, 400 néző. Vezette: Szilasi Szabolcs (Rózsa Dávid, Vörös Dániel)Szentlőrinc: Hajagos – Farkas, Hesz, Keresztes, Németh (Erdélyi, 76.) – Cenaj (Törőcsik P., 85.), Török – Harsányi (Hajnal, 63.), Biben, Szinanovics (Onuigbo, 76.) – Grumics (Bányai, 63.). Vezetőedző: Marián Sluka. Vasas FC: Jova – Terbe, Szivacski, Szilágyi Z., Silye – Szilágyi Sz. (Kapornai, 70.), Berecz (Feczesin, 70.), Hinora (Márkvárt D., 80.) – Pekár (Rétyi, 89.), Bobál G., Radó (Pátkai, 70.). Vezetőedző: Kuttor Attila.

Gólszerzők: Grumics (45. – öngól), Feczesin (75.)

 

9. perc: Hinora jobb oldali szöglete után Hesz mentett a berobbanó Bobál elől.

12. perc: Harsányi tört be a vendégek 16-osára, majd kicsit jobbról, 13 méterről a kapu jobb oldala mellé lőtte a labdát.

15. perc: Jobb oldali beadás után Radó elé került a labda, aki kapura is lőtte, de Hesz blokkolni tudott.

23. perc: Veszélyes szituáció alakult ki a kapunk előtt, a védelem mögé beívelt labdát Bobál fejelte át a kifutó Hajagos felett, de a védők menteni tudtak, s végül kapusunk megfogta a játékszert.

34. perc: Pekár cselezte be magát a bal oldalon a 16-oson belülre, éles szögből lőtt, Hajagos a rövid saroknál lábbal hárított.

44. perc: Berecz 26 méterről elvégzett szabadrúgása után a labda a sorfalon megpattanva szállt el a kapu fölött.

45. perc: Hinora jól kanyarított középre egy jobb oldali szabadrúgást, a menteni igyekvő Grumics pedig 6 méterről a kapu bal alsó sarkába fejelt – öngól (0-1).

47. perc: Egy előrevágott labdát Bobál tett le Radó elé, aki 12 méterről lőtt, Hajagos bravúrral védett.

52. perc: Biben próbálkozott távolról, Jova kicsit bizonytalankodott, de másodjára megfogta a labdát.

59. perc: Harsányi fejelte középre a labdát, amit Szinanovics félfordulatból a kapu fölé lőtt.

64. perc: Ismét Szinanovics próbálkozott, 18 méterről nagy erővel nem sokkal durrantott a kapu fölé.

75. perc: Hinora végzett el egy bal oldali szabadrúgást, ismét kiválóan ívelt középre, a berobbanó Feczesin pedig 6 méterről fejelt a kapu jobb oldalába (0-2).

82. perc: A jobb oldalról érkező labdát Pátkai félfordulatból kapura küldte, de Hajagos védett.

85. perc: Pekár került ziccerbe, de közelről a jól kimozduló Hajagosba lőtte a labdát.

89. perc: Szentlőrinci szabadrúgás után Német fejelhetett 7 méterről, de a labda a kapu felett suhant el.

 

A 17. forduló további eredményei: Szeged-Csanád Grosics Akadémia–PMFC 1-1, III. Ker. TVE–ETO FC Győr 0-3, Soroksár–DVTK 1-1, Budaörs–Csákvár 1-1, Dorog–Szolnok 2-0, Békéscsaba–Nyíregyháza 1-0, Szombathelyi Haladás–Siófok 1-2, Tiszakécske–Kecskemét 1-0, Budafok–Ajka 1-1.