Kevés gólt lőttünk, de még kevesebbet kaptunk

A második helyen telel a csapatunk az NB III. Közép csoportjában, a legjobb góllövőnk holtversenyben nyolcadik a mezőnyben, mi kaptuk a második legkevesebb gólt – egy kis statisztika 2020-hoz közeledve.

Tizenhét fordulót pörgettek le ősszel az NB III. Közép csoportjában, s a Szentlőrinc SE a megszerezhető 51-ből 40 pontot begyűjtött. Mindez azt jelenti, hogy (a néhány napja távozott) Gombos Zsolt irányításával nagyon hatékonyak voltunk, 78 százalékkal dolgoztak a fiúk. A tizenhét meccsünkből tizenkettőt nyertünk meg (csak az éllovas PMFC húzott be többet, tizennégyet), négyszer ikszeltünk, s mindössze egyszer kaptunk ki (akárcsak a PMFC – mindenki másnak több fiaskója van) – megsüvegelendő ez a teljesítmény.

Az őszi szezon során nagyon hosszú győzelmi sorozatunk nem volt, egymás után maximum három meccset tudtunk megnyerni – utána mindig becsúszott vagy egy iksz, vagy egy vereség. A veretlenségünket egészen a tizennegyedik fordulóig megőriztük, ám akkor egy váratlan pofonba szaladtunk bele, kikaptunk a Szabadkikötő otthonában. Érdekesség egyébként, hogy hazai pályán bajnokin már több mint egy éve legyőzhetetlenek vagyunk: utoljára 2018. november 25-én a SZEOL vitte el tőlünk a három pontot.

Ha a lőtt és a kapott gólokat vesszük górcső alá, azt látjuk, hogy utóbbiban ott vagyunk, ahová a helyezésünk predesztinál bennünket. Az ellenfelek mindössze tízszer vették be a kapunkat – ennél csak a PMFC kapott kevesebbet (8), a harmadik helyezett Monor tizenháromszor kapitulált. A lőtt gólok tekintetében már nem ilyen fényes a helyzet. A tizenhét forduló alatt huszonhétszer találtunk be, ami közel 1,6-os meccsenkénti átlagot jelent. A mezőnyben hat csapat is jobb mutatóval rendelkezik ennél, a listavezető PMFC például hatvanhárom gólnál tart, ami egészen remek produkció: 3,7-es átlag meccsenként.

S ha már gólok! Csapatunk őszi házi gólkirálya Juhász László lett hét találattal – ezzel a teljes mezőnyt tekintve holtversenyben a nyolcadik helyet foglalja el. A második legtöbb lőrinci gól Keresztes Bence nevéhez fűződik, aki négyet szerzett, Harsányi István pedig háromszor talált be.

Bízunk benne, hogy tavasszal, immár egy új vezetőedzővel, hasonlóan sikeresek leszünk, mint ősszel!

Boldog új évet kívánunk minden szurkolónknak, támogatónknak!

(kép forrása: www.google.com)