Kezdődik a tavaszi szezon – győzelemmel kell indítanunk!

Az őszi szezon kétharmadáig nagyon szépen haladt felnőtt csapatunk, sok pontot gyűjtöttünk, a legutóbbi hat fordulóban viszont egyszer sem tudtunk nyerni. Bár sérülések és betegségek miatt sok problémával küzdünk, most vasárnap, a Szolnok elleni bajnokin meg kell szakítanunk ezt a rossz sorozatot!

 

A legutóbbi hat mérkőzésünk nagyon nem nézett ki jól, a megszerezhető tizennyolc pontból egyetlen egyet gyűjtöttünk be! Jobb nem kiszámolni, hogy ez milyen teljesítményt jelent százalékban... Ugyanakkor a 19. fordulóval, vagyis a Kecskemét elleni meccsel lezárult az őszi szezon, úgyhogy most húzhatunk egy vonalat, s mindent tiszta lappal kezdhetünk!

Az első tavaszi körre december közepén, most vasárnap kerül sor, csapatunk a Szolnokot látja vendégül. Ezúttal nem Kaposváron, nem is Kozármislenyben (no meg nem is Szentlőrincen), hanem Pécsett, a PMFC stadionjában. Reméljük, hogy szerencsét hoz majd nekünk ez a helyszín!

Persze elsősorban nem Fortunában bízunk, hanem saját magunkban! Bár sérülések és betegségek miatt rengeteg problémával küzdünk, tucatnyi játékosunk hiányzik, nem ezzel foglalkozunk: azoknak kell megnyerniük ezt a bajnokit, akik a pályára kerülnek! Köztük például Török Lászlónak, aki az utóbbi három fordulóból kétszer is kezdőként kapott lehetőséget, s láthatóan mindent megtett azért, hogy a szakmai stáb a folytatásban is számoljon vele.

– A bajnokság elején játszottam, kaptam lehetőséget, aztán kikerültem a csapatból, s miután jöttek a sikerek, érthető, hogy nem nagyon változtattak, nem igazán lehetett visszakerülni – mesélte 20 éves középpályásunk, aki az Újpesttől érkezett hozzánk a nyáron. – Nem volt számomra ez egy könnyű időszak, de a mester mindig hangoztatta, hogy mindenkire számít, mindenki megkapja a lehetőséget, és én ennek megfelelően dolgoztam tovább. Játszottam a B-csapatban, ahol igyekeztem mindig száz százalékot nyújtani, a terhelést megkaptam, szóval jelenleg is jó formában érzem magam. Természetesen nagyon örülök annak, hogy visszakerültem, és ismét bizalmat szavaztak nekem! A legutóbbi három meccsen már pályán voltam, ami jólesett, de jó lenne, ha a szereplésem végre eredményekkel is párosulna. Bízom benne, hogy a Szolnok ellen végre sikeresek leszünk: ez egy élethalálharc lesz mindkét csapat számára, amelyen döntő lesz, hogy ki nyeri a párharcokat, ki lövi az első gólt, ki értékesíti jobban a helyzeteit.

Csapatunk vezetőedzője, Marián Sluka hangsúlyozta, az edzéseken nyújtott munkával nincs semmi probléma, mindenki keményen odateszi magát, aminek meg kell hoznia a várt eredményt!

– Sok problémánk van, de nem ezzel foglalkozunk, hiszen pont azért elég széles a keretünk, hogy az ilyen helyzeteket is meg tudjuk oldani. Minden játékosunkban hiszünk, bízom benne, hogy akik most pályára kerülnek, élnek a lehetőséggel, és megmutatják, hogy lehet rájuk számítani a jövőben is! Mindenkinek meg kell mutatnia, milyen fából faragták, milyen a karaktere! – fogalmazott vezetőedzőnk.

Leendő ellenfelünk, a Szolnok nem fut valami fényes szezont, 19 pontjával a 17. helyen áll. Kilenc forduló óta nyeretlenek a Tisza-partiak, utoljára szeptember végén győztek, vagyis biztosan mindent megtesznek majd a három pontért.

A 20. forduló programja: Szentlőrinc–Szolnok (december 12., vasárnap, 13.00), Budafok–III. Ker. TVE, Dorog–Nyíregyháza, Tiszakécske–ETO FC Győr, Budaörs–Kecskemét, Soroksár–Siófok, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Békéscsaba, Szombathelyi Haladás–PMFC, Ajka–Vasas, DVTK–Csákvár.