Kikaptunk a Dorogtól

Hazai pályán mindenképpen nyerni akartunk az egyik riválisunk ellen, ám a Dorog csúnyán megtréfált bennünket: a gól nélküli első félidőt követően kétszer is betaláltak a vendégek, akik elvitték a három pontot.

 

Két, a bentmaradásért foggal-körömmel harcoló csapat találkozott egymással: a Dorognak 30, nekünk 28 pontunk volt a találkozó előtt. Könnyű volt kiszámolni, hogy ha nyerünk, megelőzzük ellenfelünket, és feljebb lépünk a tabellán.

Ahhoz, hogy győzzünk, gólt, gólokat kellett volna szereznünk, ez viszont nem jött össze ezen a bajnokin. Az akarással most sem volt semmi probléma, az első félidőben a védelmünk is jól zárt, a támadójátékunk azonban akadozott. Ennek ellenére kétszer is közel álltunk ahhoz, hogy vezetést szerezzünk, de Hleba szabadrúgásánál bravúrral védett a dorogi kapus, Újvárosi pedig egész egyszerűen rosszul célzott.

A félidőig nem született gól, s ami örömteli volt ebben a negyvenöt percben, hogy a vendégeknek nem volt egyetlen helyzetük sem. Sajnos a folytatásban annál több… Antal Gábor vezetőedző cseréi ugyanis telitalálatnak bizonyultak, főleg a jobb oldalra beszálló Zuigéber Ákossal nem tudtunk mit kezdeni. A dorogiak 7-ese nagyon élt, aminek sajnos hamar megittuk a levét: nem sokkal a beállása után vezetést szerzett csapatának, majd gólpasszt adott, s ezzel eldöntötte a meccset.

Hidegzuhany volt ez a javából!

Marián Sluka: – Tudtuk, a Dorog masszívan védekező, jól kontrázó csapat. Már a talaj miatt sem számíthattunk kombinatív futballra, de az első félidőben mi kezdeményeztünk, voltak helyzeteink is, ezt próbáltuk a fordulás után folytatni. Majd’ hetven percet sikerült hibátlan védekezéssel lehozni, utána már becsúsztak a hibák.

Antal Gábor: – Az első félidőben nem találtuk a szentlőrinciek játékának ellenszerét, a szünetben ezért néhány taktikai változtatást húztunk. A második játékrész már tetszett, a cserék lendítettek a játékunkon, és értékes három pontot szereztünk.

 

Szentlőrinc – Dorogi FC 0-2 (0-0)

Labdarúgó NB II., 28. forduló. Szentlőrinc, zárt kapuk mögött. Vezette: Zám Zsolt (Kis Zoltán, Rózsa Dávid)Szentlőrinc: Hajagos – Forgács (Babinszky, 75.), Dulló, Keresztes, Nagy B. – Újvárosi (Nikics, 84.), Hleba (Kapronczai, 69.) – Sili, Törőcsik (Fröhlich, 69.), Harsányi – Matics (Mervó, 76.). Vezetőedző: Marián Sluka. Dorogi FC: Borsos – Kárász, Dlusztus, Berkó, Papp – Lénárt, Rjasko (Nagyházi, 86.) – Girsik (Zuigéber, 64.), Csillag (Szedlár, 59.), Kanalos (Beliczky, 86.) – Szabó L. Vezetőedző: Antal Gábor.

17. perc: Hleba végzett el egy szabadrúgást 20 méterről, kissé balról: lövése megpattant a sorfalon, a labda a kapu közepébe tartott, ám a jobbra elinduló Borsos nagy bravúrral még vissza tudott érni, és ki tudta ütni.

35. perc: Forgács jobb oldali szögletét követően Újvárosi került helyzetbe, ám 5 méterről a jobb kapufa mellé lőtt.

56. perc: Egy jobb oldali beívelés után Szabó Lukas nem sokkal fejelte a labdát a bal kapufa mellé.

60. perc: Újvárosi 12 méterről a léc fölé emelte a labdát.

69. perc: A bal oldalról pontosan Zuigéber fejére ívelték át a labdát, aki 6 méterről a kapuba fejelte – Hajagos csak a gólvonal mögül tudta kiütni (0-1).

74. perc: Kapronczai vezette keresztbe a labdát a 16-os előtt, majd 19 méterről a kapu mellé bombázott.

78. perc: Zuigéber találta meg Szabó Lukast, aki 10 méterről a lelátóra vágta a labdát.

79. perc: Zuigéber ugratta ki remek ütemben Szedlárt, aki a jobb alsóba lőtte a labdát (0-2).

87. perc: Harsányi jobb oldali szöglete után Keresztes 8 méterről a kapu fölé fejelt.

89. perc: Beliczky hozta ziccerbe Szedlár, akinek a lövésébe Hajagos nagy bravúrral belevetődött.

91. perc: Sili lőtt 24 méterről, Borsos könnyedén védett.

 

További eredmények: DVSC–Kaposvár 2-0, Budaörs–PMFC 0-1, Siófok–Ajka 1-3, Szolnok–Vasas 1-0, Gyirmót–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-0, Békéscsaba–ETO FC Győr 1-0, Csákvár–Nyíregyháza 0-1, Kazincbarcika–DEAC 3-1, Haladás–Soroksár 1-0.

Csapatunk szerdán (14:30) már javíthat is, a 24. fordulóból elhalasztott mérkőzésen az Ajkát fogadjuk.