Kipipáltuk a negyedik meccsünket is!

Fotó: Fábián Laci/Szentlőrinc SE

Nem volt könnyű, de rendszerint ilyen egy rangadó: hazai pályán 3-1-es győzelmet arattunk az FC Dunaföldvár ellen az NB III. Dél-Nyugati csoport 21. fordulójában, így továbbra is hibátlanok vagyunk a tavaszi szezonban!

 

A második fogadta a harmadik helyezettet, ami izgalmas, kiélezett csatát ígért. Ehhez képest a 20. perc környékén úgy voltunk vele, hogy itt bizony nem lesz körömrágás, és szívinfarktusközeli állapot. A kezdőcsapatunkban először kapott egyszerre helyet Novák Zsombor és Csörgő Raul, utóbbi pedig már a 8. percben beköszönt: a Pataki Bencétől érkező labdát lőtte a bal alsóba (1-0). Nem sokkal később Pataki gólt szerezhetett volna, ám lövésébe beleléptek, néhány perc múlva aztán buktatták a 16-oson belül, amiért a játékvezető azonnal a büntetőpontra mutatott. A 11-est a sértett végezte el, aki védhetetlenül a bal felsőbe bombázta a labdát (2-0).

Nos, ekkor gondolták azt a szurkolók, hogy jöhet a többi lőrinci gól, a vendégeknek lefőtt a kávé, megvan a győzelem. Nem így történt! A folytatásban ugyanis többet kezdeményezett a Dunaföldvár, és elég volt egy hiba, hogy szépítsen: Bartha László cipelhette zavartalanul a labdát balról jobbra keresztben a pályán, aztán 18-ról nagy gólt lőtt a kapu jobb oldalába (2-1).

A szünetig nem változott az eredmény, bíztunk benne, hogy a második félidőt ugyanúgy kezdjük, mint az elsőt. Kettőt is cseréltünk 45 perc játék után, bejött Kiss Krisztián és Tamás László – nem rajtuk múlott, hogy jó ideig nem a szájízünk szerint alakult a találkozó. Sokat birtokolták a labdát a vendégek, labda nélkül pedig nehéz hatékonyan futballozni. Negyedóra elteltével aztán elkezdtünk helyzeteket kidolgozni, s előbb Novák Zsombor növelhette volna az előnyt (fejese után a bal kapufa mellett ment el a labda), majd Helesh szerzett kishíján szépségdíjas gólt, ám Vukman a léc fölé tolta a labdát a gyönyörű ollózást követően. Ebben az időszakban már sorra jöttek a kecsegtető lehetőségek, szögletből többször is veszélyeztettünk, de egészen a hosszabbításig nem tudtuk bevinni a döntő döfést. A 91. percben aztán Kiss Krisztián került ziccerbe, aki nem hibázott, higgadtan belőtte a labdát, ezzel kialakította a 3-1-es végeredményt.

Újabb nagyon fontos meccset húztunk be, szép volt, fiúk!

 

NB III. DÉL-NYUGATI CSOPORT 21. FORDULÓ:

Szentlőrinc – FC Dunaföldvár 3-1 (2-1)

Szentlőrinc: Szmola – Miklós P., Sághy (Tamás L., a szünetben), Keresztes, Kiss-Szemán – Helesh (Németh, 73.), Medgyesi, Kesztyűs (Havas, 66.), Pataki – Novák Zs. (Hleba, 82.), Csörgő (Kiss K., a szünetben). Vezetőedző: Pichler Gábor

FC Dunaföldvár: Vukman – Molnár (Görög, 40.), Ladányi V., Gál, Berekali – Bartha, Horváth A., Tóth M. – Tóth Á., Urbán (Keringer, 76.), Kövesdi. Vezetőedző: Varga Balázs

Gólszerzők: Csörgő (8.), Pataki (18. – 11-esből), Kiss K. (91.), ill. Bartha (29.)

 

A 21. forduló eredményei: Fehérvár II.-MTK II. 0-0, Dunaújváros-Ferencváros II. 0-0, Érd-Nagykanizsa 0-1, Iváncsa-Majos 4-1, Kaposvár-Paks II. 1-3, Mohács-Szekszárd 1-1, PEAC-Gárdony 2-2.