Kisvárdai szélsővel és fiatal védővel erősítettünk!

Fotó: Kovácsevics Dusán/Szentlőrinc SE

Az NB III. Dél-Nyugati csoport tavaszi folytatására készülő első számú együttesünkhöz két új játékos érkezett: Erdész Ádám újpesti nevelés, Helesh Yaroslav pedig az NB I-es Kisvárdától érkezett kölcsönbe.

 

A mindössze 18 éves, fiatalszabályos Erdész Ádám Újpesten kezdett futballozni, az utánpótlásban végigjárta a ranglétrát. A felnőtt mezőnyben már a Dunakeszi színeiben mutatkozott be, a jobboldalon védőként és támadóként is bevethető játékos legutóbb a Pest megyei I. osztályban erősítette a jelenleg ötödik helyen álló csapatát.

– Nagyon örülök a szentlőrinci lehetőségnek, mert szerettem volna feljebb lépni, osztályt váltani – fogalmazott Ádám. – Jó helyre kerültem, remek társaság fogadott, emellett nagyon szimpatikus, hogy komoly céljai vannak a csapatnak: évekig volt a másodosztályban, és most vissza akar oda kerülni. Szeretnék segíteni abban, hogy ez sikerüljön, ha ugyanis ez megvalósul, akkor az egyéni célomat is elérném, hiszen minél magasabb szinten akarok futballozni.

Csapatunk egy 19 éves támadót is szerződtetett, Helesh Yaroslav az NB I-es Kisvárdától érkezett hozzánk kölcsönbe. Munkácson kezdett futballozni, de már korán, 12-13 évesen a várdai akadémiára került, ahol az utánpótlásban nevelkedett. Bemutatkozott a klub felnőtt csapataiban is, játszott az NB III-ban, sőt, az NB I-es gárdában is kapott lehetőséget, az őszi szezont pedig az NB II-es Haladásnál töltötte.

– A fejlődésem érdekében szeretnék több időt a pályán tölteni, ezért nagyon jól jött a Szentlőrinc hívása – mondta Yaroslav. – Bízom benne, hogy gólokkal, gólpasszokkal, jó játékkal tudom majd segíteni új csapatomat, ahol kiválóan érzem magam, nagyon jó közösségbe kerültem. Támadóként minden pozícióban tudok játszani, de úgy érzem, a legjobb teljesítményre balszélsőként vagyok képes.

Sok sikert kívánunk mindkettőtöknek a tavaszi szezonra, fiúk!